Valpkullar från 2023

Som medlem i SKK, Club Berger des Pyrénees och Svenska Podengoklubben följer vi såklart deras regler och avelsrekommendationer.

Jomgarden´s har en liten grupp på Facebook som uppdateras lite då och då, sök på Jomgarden så kommer den upp eller klicka här.

Maila jomgarden@gmail.com eller ring 0709-385117 för mer information och frågor.

Titta in för att se våra våra framtidsplaner på planerade kullar.

Klicka på valpbilderna för mer information.


~ Kull X2 ~

PODENGO PORTUGUES PEQUENO LISO

PODENGO PORTUGUES….

2 hanvalpar födda 2023-03-15 

Efter: SEVW-22 EW-14 WjW-14 SEjW-13 NORDjW-13 NORDW-13 FINjW-13 CZCH SEUCH NOUCH FIUCH NORDUCH C.I.B 

Ditoso o cacador de Farafra ”Rally” & Jomgarden’s Ninja Pequeno ”Yaya”

Två underbara hundar både till utseende och temperament!

Rally är en mycket välmeriterad herre på 10 år, han älskar uppmärksamhet och charmar alla han möter. Rally har lämnat valpar tidigare som fått samma härliga humör och väldigt fin exteriör.

För Yayas del blir det här första kullen är hon som sin mamma blir hon en fantastisk mamma. Yaya står för championat med sina två CERT och har även ett NordCERT samt tre Reserv-CERT. Både Rally och Yaya har undersökta knän med resultatet 0/0 – Fria från patellaluxation samt är DNA-testade för två varianter av PRA: Cord1-PRA/crd4 PRA och prcd PRA (ögonsjukdom som gör hunden blind) Båda är Fria/Clear på båda varianterna så det innebär att valparna i denna kombination automatiskt också kommer vara Fria/Clear då det inte finns några sjuka gener hos mamma eller pappa som kan gå i arv till deras valpar.

Ta gärna en närmare titt på Rally och Yaya.


~ Kull Y2 ~

MINIATURE AMERICAN SHEPHERD 

3 hanvalpar födda 2023-04-03 

Efter: SRBjCh PNP Sparkelly’s Trevi Fountain Blue ”Tim” & Oregon Amber De La Vallee Magique ”Ootshee ”

Tim är importerad från Ungern och kom till Sverige i slutet på januari, precis i tid för en date med Ootshee. Tim är en väldigt vänlig liten hane på 39.5 cm, född med en kort svans (NBT) Han är Juniorchampion och pappa till en kull i Ungern. 

Ootshee är född i Frankrike och kom till Sverige för snart två år sedan. Hon är 41 cm, utställd som junior (BOB-junior) och har genomfört Test the Caracteree i Frankrike med betyg Excellent. Hon är mamma till vår WW-kull som nu är drygt 1 år. De är ett härligt gäng, väldigt trevliga, arbetsvilliga och otroligt lättlärda. De tränas i diverse sporter med mycket lovande framtid. Både Tim och Ootshee har gjort samtliga hälsotester med bästa tänkbara resultat.

Ta gärna en närmare titt på Tim och Ootshee