• Nosework

  Wizzla Mini fin 3:e plats i utomhussöket

  NW1 Jomgarden’s Wizzla Mini var på Noseworktävling klass 2 i Skellefteå ihelgen med en fin 3:e plats i utomhussöket med SSE och en 2a plats på behållarsöket även där med SSE och totalt 75 poäng. Förkortningen SSE står för ”Särskilt Samspelt Ekipage” och är en utmärkelse domaren kan dela ut till ekipage som uppvisat utmärkt samarbete och sökteknik. Stort Grattis Ulrika och Wizzla!!!

 • Valpar

  MAS-VALPAR

  LDstartklass Jomgarden’s Wimla Mini ”Cintra” är parad med Fullerton Graphic Dragon Eye ”Bamse” så nu hoppas vi på ett härligt gäng småttingar i slutet av Maj.

  Både Cintra och Bamse är väldigt friska och sunda hundar med härligt temperament. Det är två små häftiga hundar på 37 cm och 37.5 cm, fulla med fart och arbetsvilja. Varken Bamse eller Cintra reagerar på skott smällare eller liknande.

  Cintra har Lydnadsdiplom i Startklass och tävlar nu Lydnadsklass 1. Hon har även debuterat i agility och fixade Pinne i Hoppklass direkt. Hon är även utställd med Excellent. Cintra är en explosiv hund att jobba med, allt går fort och hon är otroligt snabb och smidig. Hon älskar allt man kan äta, älskar leksaker och har en stor kamplust så en väldigt lättbelönad och lättmotiverad hund. Hon älskar att träna och jobbar med stort fokus och en härlig glädje. Cintra är social och trevlig, en väldigt lättsam och okomplicerad hund till vardags.

  Bamse tränas i lydnad, rally och agility, han har inte tävlat än men snart så. Han tränas även i Nosework och har gjort Godkända Doftprov för både klass 1 och klass 2. Det finns även vall bakom Bamse, hans mormor har vallinstinktscertificat. Bamses ägare beskriver honom som en mycket energisk hund och lika intensiv som han är utomhus, lika relaxad är han inomhus. Han älskar att bli gosad och klappad. Mycket social och älskar uppmärksamhet från alla han träffar. Med andra ord en hund med perfekt av-och påknapp och en riktig supertrevlig och mysig kille. Även Bamse har stort föremålsintresse och är lättbelönad både med lek och godis.

  Cintra HD: A/A ED: 0/0 Patella: 0/0 Ögon: UA 

  Bamse: HD: B/B ED: 0/0 Patella: 0/0 Hjärtultraljud: UA Ögon: tidigare UA, senaste med notering om något enstaka hårstrå, sk distichiasis, inget han har problem med och inget hinder för avel på veterinärutlåtandet.

  Kompletta DNA-tester, full panel inklusive CDDY/CDPA, HA och NAD så valparna kan inte bli sjuka i någon av de testade sjukdomarna.

  Valparna kommer få långa svansar och eftersom Bamse är bluemerle och Cintra röd trefärgad så är alla färger möjliga.

  Mer information och intresseanmälan på jomgarden@gmail.com eller slå em signal på 0709-385117

 • Okategoriserat,  Rallylydnad

  Dubbla kvalificerade resultat för Foxi

  Det blev dubbla Kvalificerade resultat för Foxi i Valbo, fina 96 poäng och 87 poäng och därmed titeln RLDN!!! Fina kommentarer från domarna ”Härlig fokus och följsamhet, supersnyggt sitt stå. Vilken härlig start på rallytävlingen!” och ”Superfin följsamhet, trevlig och samlad runda. Härligt tempo och flyt” 

 • Agility

  NY AGILITYCHAMPION

  Stort Grattis Johanna och SEAG(HOPP)CH Jomgarden’s Hawkeye ”Eye” som nu även är SvenskAgilityChampion!!! 

 • Hälsa

  Perfekta röntgenresultat

  NW1 Jomgarden’s Wizzla Mini 

  HD:A/A och ED:0/0

  Stort Tack Ulrika för att du fixade! Härligt att ha fyra av fem valpar röntgade i Ootshees första kull med så fina resultat, Tack till ägarna!

 • Hälsa

  Cava patellaundersökt

  Jomgarden’s Strössel Pequeno ”Cava” är inte bara sockersöt utan även fin på insidan, Patellaundersökt med 0/0 som resultat – perfekta knän.

 • Agility

  FACE RASE VALPAR

  Man håller såklart alltid tummarna hårt för att en parad tik ska bli dräktig men nu blir det extra hårt för hur ofta får man en kombination där båda föräldrarna är AgilityChampions i en liten ras som face rase!?

  AGHD 1 SEAG(HOPP)CH Jomgarden’s Mira är parad med AGHD II RLDF RLDN SEAG(HOPP)CH SEAGCH SEUCH Light My Fire Kesaco!!! 

  ”Kessac” är en häftig harlekinhane vars meriter talar för sig, AgilityChampion, HoppChampion, kvalad till AgilitySM-finaler flera år, rallylydnadstitlar och även svenskt UtställningsChampionat. Mira är även hon HoppChampion och har CERT i Agility, Kvalad till SM och är utställd med Excellent på Specialen. Det är två härliga, friska och sunda hundar med en hel drös välmeriterade släktingar så de har även mycket gott att brås på. Det här kommer bli en spännande kombination med två häftiga och arbetsvilliga hundar, fulla med fart och energi men ändå med en väldigt bra av- och påknapp. Både Mira och Kessac har bott hos mig några dagar och helt otroligt enkla och okomplicerade, finner sig direkt och man kan inte annat än älska dessa två. Det är sååå spännande och jag hoppas verkligen vi får valpar första dagarna i april med leverans precis i månadsskiftet maj/juni!!! 

  Tusen Tack Lia Larsson för förtroendet för lånet av KungKessac och Stort Ta k till Lena och Micke som gjort ett så fint jobb med Mira. Nu är det bara den långa väntan…

  För intresseanmälan och mer information  jomgarden@gmail.com eller slå en signal på 0709-385117