Jomgarden´s Kennel

Då familjen hämtade hem en norsk buhund 1990 blev det början på mitt hundliv. Frippe var en envis hund som lärde mig mycket, det blev lite kurser och vi kom in i utställningsvärlden. Frippe är fortfarande en av de vinstrikaste buhundarna genom tiderna. 1998 köpte jag min första egna hund med tanke på att träna och tävla lydnad. Valet föll på en Berger des Pyrénées a poil long, Cita. En helt underbar tik både mentalt och exteriört och det jag är allra mest stolt över är vårt lydnadschampionat. Cita blev grunden och starten av Jomgarden’s uppfödning när hon fick sin första kull 2003. Förutom Berger finns även Podengo Português och Miniature American Shepherd i kenneln.

Som uppfödare går jag min egna lilla väg. Jag lägger mycket tid på att leta efter de små uppfödarna där man kan hitta lite udda, nya och spännande linjer. Jag litar på min magkänslan och jag vet vad jag vill ha och framförallt vad jag inte vill ha. Övervägande av mina hundar är importer, hemma finns en ryska, norska, fransyska, ungerska, en tjeck och så lilla Ella som är en äkta svensk Jomgardare. 

Jag har även två brukshundar, Dobermann och korthårig Hollandse Herdershond. Vi tävlar framförallt lydnad, personsök och utställning men vi håller på med det mesta.Gimo Hund & Katt trim

Förutom min uppfödning av hundar så driver jag även ett hund- och katt trim. Hela mitt liv handlade om hund då jag 1996 startade Gimo Hund & Katt Trim. Hundtrimmare blev jag av en slump. Jag fick två veckors praktik på ett hundtrim sista terminen i skolan vilket jag tyckte var jätteroligt. När jag sen tog studenten så hörde dom av sig och frågade om jag ville gå som lärling och på den vägen är det. Jag registrerade eget företag och började ta emot hundar hemma och håller fortfarande på.Varmt välkommen!
Mari Jomgart