Dagbok för Jomgarden's I-kull

5 

09-08-05

Så blev det då tomt på småvalpar och tänka sig att det även var torrt på golvet hela dagen efter det att lilla Inka åkt.. sista badet i vattenskålen tog hon en liten stund innan hon skulle åka. Inka flyttar till Anne med familj i Norge. I familjen finns redan tidigare en jomgadare nämligen Cico (Ch Jomgarden's Cirocco). Inka kommer förhoppningsvis att bli en liten stjärna i framförallt agility och lydnad precis som storebror :)

Lycka till med din lilla fröken, hon kommer nog att sätta killarna i familjen på plats inom kort och ni kommer nog att få fylla i vatten i skålen ofta om Inka fortsätter sitt badande!!!

Nu har alla I-Valparna fått sina egna sidor här på hemsidan och kan i fortsättningen följas där, "Kullar" - "Kull I"

 
      

Och så en liten bild på  Ch Jomgarden's Cirocco "Cico" som inte hade mycket tid att vara still då det fanns sååå mycket att lukta på...

     
   
Lilla Blå funderade lite vart alla hennes små har tagit vägen men efter en promenad med resten av gänget och ett bad så verkar hon nu koppla av och konstatera att nu är det lugnt. Hon har varit en väldigt duktig mamma och framför allt en väldigt cool mamma. Det ska bli väldigt roligt att se hur de två kusingängen utvecklar sig, hitintills är dom bara helt underbara allihop och förhoppningsvis fortsätter det så!!!

Bilden är från en av de första gångerna hennes valpar är ute och det är så mycket Lilla Blå... "varför ska man oroa sig i onödan för... matte har burit ut dom så hon får passa dom medans jag ligger här på trappen och håller ett litet öga på dom"

5 

09-08-04

Så var det bara en kvar... lilla sockersöta Irma sitter nu i bilen på väg hem. Hon flyttar till Katrine i Spøttrup, Danmark och kommer där att bli en liten pärla i bland annat agility och lydnad. Jag hoppas att lilla Irma blir vad du hoppas på och att hon blir en härlig hund för träning och framtida tävling, kvick är hon i alla fall redan och jag lovar att du kommer snubbla över henne ett antal gånger.

Imorgon blir det då sista valpen för hämtning... sen kommer det att bli riktigt tomt då jag har haft valpar i huset länge nu men snart så är det återigen dax att vänta... Caramell står näst på tur att få smått. Planerna för nästa år börjar så smått att falla på plats och förhoppningsvis blir det två par gäng med harlekin/svart igen till våren... förmodligen klara för leverans lägligt till början av sommaren och så senare en kull med fawnfärgat... ja sen vet man inte vad mer som kan dyka upp...

 

 

  

5 

09-08-02

Så var det dax för den stora flyttdagen... tre av valparna har nu åkt

Först ut var lilla Indra som nu mera går under det mycket passande namnet "Monster"! Lilla Monster flyttar till Ida och Mattias i Borensberg. I familjen ingår även lite katter och världens tuffaste chihuahua nämligen Viggo. I framtiden blir det ett härligt aktivt liv för Monster med freestyle lite lydnad och agility. Näst på tur att åka var Indigo "Touloz" som flyttar till Marianne och Michael i Västra Frölunda även han kommer självklart få ett aktivt liv med diverse aktiviteter precis som siste man för flytt idag, Idéfix, numera känd som "Sigge". Han flyttar till Birgitta i Visby och mellanlandar i Stockholm för inväntar av färjan imorgon. I nuläget har bara Monster hunnit hem men deras rapport lät riktigt bra och avslutades med "Hon är stencool och helt fantastisk!"

Imorgon blir det ingen som flyttar däremot får vi besök av en som är intresserad av rasen så det gäller att ha ögonen öppna så ingen försvinner imorgon ;) Sen på tisdag far lilla Irma och på onsdag hämtas Inka sen blir det lugnt och min lilla hicka blir minstingen igen här hemma! Alla valparna kommer självklart att få sina egna sidor som vi kan följa dom på i fortsättningen, kommer om några dagar.

Stort Lycka till med era små valpar, hoppas dom uppfyller era förväntningar och att dom har varit värda att vänta på!!! Vi kommer och hälsar på var så säkra :)

   

Ida & Indra "Monster" Marianne & Indigo "Touloz" och Birgitta & Idéfix "Sigge"

Monster & Viggo bekantar sig inför hemresan...

   

   

 

 

 

   

5 

09-08-01

Igår var vi till veterinären och allt gick bra. Kom dit lite tidigare så dom fick kuta runt lite ute innan vi gick in, väl inne pysslade dom lite innan de somnade. Besiktningen, vaccineringen och märkningen gick som en dans - duktiga och friska valpar! när alla fem var klara så öppnade vi dörren och de små skuttade ut - inga olyckor inne efter det här gänget heller *stolt*

Det är full rulle på dom nu, alla fem springer åt fem olika håll ute, de är modiga och nyfikna. De har även "tyvärr" börjat bada inne i vattenskålen, visseligen blir golvet torkat vääääldigt ordentligt efter blötläggning men hmmm. Nu ska det packas inför imorgon då det är det dax för flytt för Indigo, Idéfix och lilla Indra...

    

     

 

5 

09-07-29

Dåligt med bilder och dåliga bilder... tanken var lite enskilda fina bilder men jag är ju inte hemma för tillfället så det blir som det blir... närmsta grannarna är väldigt intresserade av vad som springer runt och busar... jag är glad så länge dom stannar på sin sida av staketet... se bilden nedan...

Valparna är riktigt duktiga på att åka bil, ingen som är eller har varit åksjuk däremot blir det protester att bli instängda i burarna... de här valparna är gjorda för att springa omkring inte sitta inspärrade i bur ;) Resten av vecka blir lite längre utflyter, alltid bra med nya miljöer och allra bäst är att de små blir riktigt trötta och nöjda. Halsbanden är de så vana med och nu ska jag byta så de får sina "åka hem" halsband istället för färghalsbanden. Lite enskilda "promenader" samt lite koppelträning står också på programmet, det är full fart :)

Och så var det dax för presentation av gänget!

Herr Blå = Jomgarden's Indigo och så Herr Grön = Jomgarden's Idéfix

     

Fröken Gul = Jomgarden's Inka och Fröken Rosa = Jomgarden's Irma

   

och så lilla Fröken Röd = Jomgarden's Indra

5 

09-07-27

Igår blev valparna sju veckor gamla och på söndag åker dom första. Tiden har gått otroligt fort och nu ska det fixas mycket inför deras flytt däribland veterinärbesök på fredag. Det är fem underbar små varelser, pigga och glada och idag fastnade de på bild. Imorgon kommer förhoppningsvis en liten presentation av gänget :)

   

   

   

 

 

 

   

 

 

5 

09-07-21

Så har vi haft mer besök...

Idag har lilla herr Blå haft sina blivande ägare här eller ska vi säga "Lilla PRINS Blå" Marianne??

Trötta och nöjda efter besöket sov dom gott efter att ha ätit lite mat. När de sen vaknade till liv fick de gå ut en stund

 och jag passade på att filma dom lite och tog några få bilder :)

 

  

 

 

5 

09-07-20

Besök av två- och fyrbenta vänner...

  

 

 

   

     

     

5 

09-07-16

Mycket att lära för små hundvalpar...

första bilresorna är avklarade utan det minsta bekymmer, resorna har som vanligt gått ut till mina föräldrar och väl framme har det varit pigga och kavata valpar som skuttat ut ur buren vare sig det varit inomhus eller utomhus. Väl hemma igen har det blivit fullt ös för att sen tvärt bli hel lugnt i lägret. Halsbanden är på och inte heller dom är till några problem eller obehag. Dom växer och frodas, busar och skuttar runt. Köket är taget i besittning emellanåt och då är det full fart. Jag har även fått ordentligt med städhjälp, fem valpar kampandes med moppen... och så finns det två små rymmare i gänget i fröken röd och fröken gul...

Här kommer några bilder på dom små, tyvärr tagna lite i skuggan så färgerna är som dom är...

 

 

   

   

 

och så några bilder från ett par dagar sedan:

   

   

 

   

5 

09-07-11

Imorgon är dom fem veckor... tre veckor kvar till flytt...

Första blivande valpägarna har varit här på titt idag, lite trötta valpar men så är det när man är liten. De har sina sovstunder och då är det inte mycket som kan väcka dom. Förmodligen hade det varit full rulle på dom medans jag var ute på promenad med dom andra. Dagarna går och fler besök är inbokade och dagar för hämtning är också så gått som helt inbokade. Valpburar kommer nu på löpande band, valpköparna får lämna transportbur här så valpen hinner boa in sig innan resan hem. Brukar se lite roligt ut med burar upptravade på varandra men det har gett helt okomplicerade hemresor och trygga valpar som gillar att åka bil, är väldigt sällan jag har haft någon valp som mått dåligt överhuvudtaget vilket är skönt. I veckan som kommer blir det lite mer utevistelser och så blir det så småningom dags för bilåkandet. Lilla Blå ser fram emot att få följa med dom andra! Idag blir det lite film, om ni undrar vad det är för lurvigt som är med så är det kusin Hicka :)

5 

 09-07-10

Nu är det äntligen ordning på datorn och den är hemma igen så nu kommer en välbehövlig uppdatering.

Värmen har övergått till regn och vi väntar på lite torrare väder så dom kan gå ut lite mer. Dom växer och växer och är sååå fina alla fem. Hicka får tillträde till sina små kusiner emellanåt och busar så gott det går. Det är fem härliga valpar och det börjar blir fart på dom nu. Namn är mer eller mindre bestämda och kommer att presenteras snart, film ska det också bli så fort jag hinner! Här kommer lite bilder från idag, lite trötta valpar ute i gröngräset. Fler bilder kommer inom närmsta tiden!

Lilla Blå fortsätter att vara en kanonmamma, stabilare och en mer harmonisk hund får man leta efter :)

 

 

 

 

5 

 09-06-30

Varmt varmt varmt... riktig sommar är det så idag fick dom små komma ut i skuggan en stund.

Så mycket trevligare att fota utomhus så här kommer äntligen nya bilder,

förhoppningsvis tycker ni att dom varit värda att vänta på!!!

 

 

   

   

   

 

   

   

   

5 

 09-06-24

Filmdax!

5 

 09-06-20

Så har dom redan blivit två veckor och det har blivit väldigt dåligt med bilder på dom under den tiden. Även om tid egentligen funnits så har det bara inte blivit av och istället för att uppdatera hemsidan har jag suttit och pratat och kliat Lilla Blå istället. Hon är såå duktig med sina valpar, fixar allt och ser till att dom mår utmärkt. Dom har flyttat ut från sovrummet och bor i eget rum och Lilla Blå är så nöjd för nu kan jag ha öppet så hon kan komma till oss andra om hon vill, lite mys i soffan och så. Hon är en liten pärla min Lilla Blå! Valparna växer och är så runda och goa, ögonen har dom öppnat och de är helt enkelt underbart söta!!!

Dagens bilder blev inte så bra, mulet och regnigt ute så ljuset blev skumt inne och med det skumma färger på bilderna... bara att vänta tills dom små kan gå ut och man kan fota ute... ni får hålla tillgoda med de här så länge :)

 

   

   

 

  

 

5 

 09-06-16

Dax för en liten presentation på var och en!

Vi börjar med pojkarna! Herr harlekin är såklart Blå och den svarta herren blev Grön

 

Harlekinflickorna blev Fröken Gul och Fröken Röd

  

och så har vi lilla Fröken Rosa :)

5 

 09-06-14

Så är dom redan en vecka gamla... sötnosarna :)

5 

 09-06-10

Och dom växer och mår prima!

Dom små äter och sover och är nog lite oförskämt välmående om man kan säga så, Lilla Blå mår också hon underbart bra, hon är så glad och mammarollen sköts med högsta betyg. Imorse låg hon på rygg och myste med småttingarna kravlandes upp på magen i jakt på mat. Valparna har ökat rejält i vikt och är så runda och goa. Och nog för att Lilla Blå heter Blå men det är absolut ingen Lättmjölk hon har som dom växer! Lilla Blå är en cool hund i vanliga fall men jag tror att hon nu är ännu mer coolare som  mamma, undrar om hon fått tips från syrran hur man ska sköta sina valpar på bästa sätt... Här kommer i alla fall några bilder på dom...

     

  

 

 

5 

 09-06-07

 Så kom dom våran I-kull

Precis som sin syster Tindra så fick Lilla Blå ett härligt gäng!

Snabbt och enkelt, utan någon direkt ansträngning kom dom på löpande band. Fem valpar på mindre än 1½ timme, fem valpar som nu ligger nöjda och belåtna tillsammans med en mycket stolt mamma. En helt suveränt enkel valpning, en otroligt duktig nybliven mamma som skötte om dom redan från början, inga problem! Det är tysta, torra och varma valpar som är mätta och belåtna. Alla fem är jämnstora och verkar må utmärkt, en som även mår utmärkt är Lilla Blå, en stolt förstagångsmamma som skötte sig bättre än vad som står i böckerna. Och självklart är jag mer än nöjd över vad det blev... en svart hane, en harlekin hane, en svart tik och två harlekintikar!!! Duktiga duktiga Lilla Blå!!!

Här kommer premiärbilderna...

 

5 

TILLBAKA

 

nike nfl jerseys china,nfl jerseys cheap,cheap Baseball Jerseys,Wholesale Authentic NHL Jerseys,Authentic MLB jerseys cheap,cheap nhl jerseys china,cheap authentic nba jerseys,cheap nfl jerseys,Wholesale NFL Jerseys,nfl nike jerseys,Cheap NFL Jerseys Outlet,discount jerseys for sale,discount cheap nfl jerseys,wholesale nhl jerseys,Wholesale Cheap NFL Jerseys,cheap nhl jerseys from china,wholesale nfl jerseys,cheap nfl jerseys,cheap authentic mlb jerseys,wholesale nfl jerseys,mlb jerseys wholesale,wholesale mlb jerseys,cheap nfl nike jerseys,wholsale nfl jerseys,MLB Jerseys Supply,nfl jerseys cheap,nhl jerseys cheap,nfl jerseys cheap,cheap nhl jerseys,cheap nfl jerseys,nfl jerseys cheap,nhl jerseys for sale,cheap nhl jerseys,cheap nfl authentic jerseys,Wholesale cheap NFL Jerseys