Dagbok för Jomgarden's F-kull

 NOVEMBER    DECEMBER
mån tis  ons tor fre lör sön   mån tis ons tor fre lör sön
      1 2 3 4             1 2
5 6 7 8 9 10 11   3 4 5 6 7 8 9
12 13 14 15 16 17 18   10 11 12 13 14 15 16
19 20 21 22 23 24 25   17 18 19 20 21 22 23
26 27 28 29 30       24 25 26 27 28 29 30
 
 DECEMBER/JANUARI
mån tis ons tor fre lör sön
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9        

5 

07-11-04

Vad ska man säga....

Min underbara lilla Cita slog till ordentligt när det blev dax för hennes sista valpkull!!!

Man brukar säga att tikarna får färre valpar när de blir äldre men....

tillsammans med sin favoritgosse fick hon i morse SEX valpar!!!

Två hanar och fyra tikvalpar ligger nu nöjda och belåtna tillsammans med mamma Cita och myser

Här kommer premiärbilderna, lite suddiga men det beror nog mest på att mina ögon är lite suddiga idag, och jag har redan problem att få till gruppfoto på dom... inte 12 timmar gamla och redan små raketer. Alla sex är väldigt jämna och  runda och goa om magarna och jag hoppas de fortsätter i samma riktning... Jag är oerhört glad att Cita äntligen fick ett gäng mörka valpar och det genom en otroligt okomplicerad valpning som början med tre valpar inom 30 minuter!

5 

07-11-05

Snabb rapport - alla sex plus Cita mår utmärkt!

Trodde att eftersom det blev en så stor kull så kanske någon skulle vara lite svagare men efter morgonens vägning så kan jag glatt meddela att ALLA ökat rejält i vikt!!! Cita är stolt och fixar allt galant, det är varma goa runda valpar som ligger nöjda hos sin mamma! Jag har nog inte riktigt förstått att det blev så många valpar och att allt gått så bra!!! Och ni som undrat, hanarna och en tik är svarta och de andra tre tikarna är brindle i lite olika nyanser.

Tack tack för alla gratualtionen!

5 

07-11-06

Alla mår fortfarande utmärkt och de ökar i vikt i en väldans fart!!!

Cita pysslar och ser till att alla små är på plats, hon fixar hela gänget galant men jag undrar hur det blir om några veckor...

Här är dom små på rad!

Jag tror att det blev så att gossarna hamnade bredvid varandra. Måste fixa nya färggranna band till gänget, de jag har räcker inte i antal ;)

Vet inte riktigt vad min kamera håller på med men det blir då hela tiden olika färger på dom och på dagens bilder blev dom ljusare än vad de är... dessa kameror!

 

5 

07-11-08

Igår när jag vägde valparna hade de återigen ökat ordentligt i vikt och det skiljde endast 10 gram mellan största och minsta tiken, hanarna är lite större, jämna och fina. Idag så hade hanarna och tre av tikarna ökat rejält i vikt... den fjärde tiken har hamnat efter... det svänger fort när man är liten. Förhoppningsvis är det ingen fara men sex valpar är mycket och det vore egentligen inte konstigt i fall någon skulle vara lite svagare. Jag hoppas hoppas hoppas att det fixar sig och vi får hoppas hon kartar på sig.

5 

07-11-09

Det knallar på för lilla tösen... hon är inte helt 100% kry men har inte heller just blivit sämre under dagen. Vi får hålla tummarna att hon kartar på sig men just nu känner jag mig väldigt osäker på hur det kommer att gå. Övriga fem valpar mår i alla fall bra och Cita... ja Cita är på strålande humör och stormtrivs med sina valpar. Hon lämnar dom för att gosa runt lite i soffan och hon är bara lycklig! Nu ska jag ladda upp batteriet till kameran för nu har jag fått mina fina band i olika färger (Tack mamma!)... presentation på de små kommer förhoppningsvis under helgen. Eventuellt senare då jag har problem att komma ut på servern.

  

5 

07-11-12

Här kommer en kort presentation av hela gänget... ja alla sex!

Lilltjejen (Röd) hänger kvar och jag tycker att det blir bättre och bättre... men det är en bit kvar för henne än.

En del av bilderna är inte bra men men... här är gänget:

Hane 1 - Blå   Hane 2 - Grön
 
     
Tik 1 - Röd   Tik 2 - Gul
 
     
Tik 3 - Rosa   Tik 4 - Orange
 
     

5 

07-11-14

  Hon blev knappt 10 dygn gammal...

5 

07-11-15

Här kommer nya bilder på gobitarna...

de är underbart söta eftersom de precis har öppnat ögonen! Det står nog inte på förens de är uppe och knallar på sina små ben för det är väldigt mycket fart på dom. Idag har dom fått flytta ut ur sovrummet och fått en större låda!

Tack för alla som bryr sig!

 

 

5 

07-11-19

Underbara varelser!!! ja det är precis vad de är dom där små. De blev två veckor gamla igår och dagarna (ja och nätterna också) består av att äta, sova och växa OCH har så har dom börjat testa benen liite. Dom har också börjat lägga märket till att de är flera och så kommer det mycket små konstiga ljud från valplådan, de låter lite som marsvin. Dom är ljuvliga där dom ligger och plirar med sina ögon! Tiden har gått fort och om sex veckor drar det ihop sig för flytt... och då har det även varit julafton!

Inga bilder idag men istället några korta filmer, titta och njut!

5 

07-11-21

Jag har världens finaste valpar !!!07

 De är bara så underbara, runda, goa och glada! och såklart har dom ju också världens bästa mamma (ja och pappa också...) Valparna har börjat knalla omkring nu, mer eller mindre lyckade försök och det är inte mycket som slår första gången man ser att dom viftar på svansen :) Ja, jag är väldigt glad och lycklig att ha fem underbara Cita valpar!!!

 

Och så en efterfrågad bild, Javisst! F-valparna kan också slappna av,

På rad: Blå, Gul, Orange, Grön och "lilla" söta Rosa

Kull C på grönt underlag och kull D på blått!

   

5 

07-11-25

Tre veckor gamla och inga marsipangrisar längre utan hundvalpar :)

5 

07-11-28

Voffande, morrande och smågnabbande får dom dagarna att gå fort! Dom knallar runt ordentligt nu, och är nyfikna, pigga och såklart väldans glada små valpar. På söndag "firar" vi fyra-veckorsdagen med besök av ena hanens blivande familj!

Och här bilder på småtrollen! Inte såå samarbetsvilliga men men här är en bild på var och en.

   

 

5 

07-12-01

Imorgon blir valparna fyra veckor...

Det är halvtid i nedräkningen för dom som väntar på att få hem sina valpar, tänk vad tiden går fort!

Dom har fått smaka lite riktig mat och så har de badat i vattenskålen som jag ställt in till dom, förmodligen för att vara extra fina till 1:a advent. Den stora valplådan blev vänd för ett bra tag så den bara har tre sidor och i och med det är valparna välkomna ut och har nu halva rummet att knalla runt i och den före detta valplådan är numera bara sovplats för dom som inte somnar där dom är. Full fart ena stunden och djupt sovande i nästa sekund. Ja sen har dom lite lyx att ha matta på golvet så det ska vara lättare att hålla ordning på benen. Dom har lite eller ja... ganska många... leksaker av alla de slag, allt är roligt och de har redan lite kamp med dom och bär runt på dom så gått det går. Ett kartonghus och en myskorg finns också. De där små piggarna till tänder är också på gång.

   

 

  

  

5 

07-12-04

Lille grön talar för hela gänget...

"Nix ingen fotografering idag"

5 

07-12-05

Filmdax och det kliar med snören på sig :)

5 

07-12-07

Lite nya sittbilder, inte det lättaste att få dom att vara stilla och de blir lite sura när de inte får göra precis som de vill men men... hyffsat i alla fall, största felet är nog min kamera som krånglar. Det är annars full fart på dom små, de busas och har roligt värre. De har fått tillgång till nästa hela rummet nu och ju större dom får ju aktiva blir dom. Igår öppnade jag dörren in mot köket för första gången och en helt ny värld öppnade sig... sååå stor så stor. Det var fyra tuffa valpar som knallade ut i köket, ja fyra för lille herr blå sov bort äventyret... Här var det minsann ingen som var tveksam utan de gick genast på upptäcksfärd med svansarna rakt upp :) Efter att ha studerat köket så studsade dom vidare ut i hallen och ja sen for dom fram överallt - livet lekte!!!

       

   

5 

07-12-09

Redan fem veckor gamla!!!

Om tre veckor är de färdiga för flytt... och då ska det även hunnit va jul... vart tar tiden vägen?

Hur som helst, jag har fem fem-veckors valpar som är fulla med bus! Härligt humör, glada, framåt och nyfikna till tusen :) Idag fick dom en liten tunnel och det tog inte lång stund innan den var undersökt ordentligt som ni ser på bilderna. Dom har även ett par pet-flaskor med smågrus i som skramlar och låter ordentligt - jösses va såna kan vara kul... Städhjälp har också infunnit sig, att torka golvet med fem valpar springandes/hängandes i moppen hör till vanligheten nu liksom det roliga med att hänga sig fast i byxben. Igår fick dom även prova på att bli uppställda på bord och de tog dom väldigt bra. Fröken gul tyckte att det var otroligt roligt...  hur man nu kan tycka det ;)

   

 

   

Efter...

5 

07-12-11

Tre små flickor!

Ja idag blev det bara flickorna, tanken var först att ta en bild på alla fem men det gav jag upp med innan jag ens försökt... lille herr blå skulle absolut inte vara still och lille herr grön skulle bara sova... men bild på pojkarna får det bli imorgon eller dagen efter det :) Idag har vi haft besök av Eva och Engla. Engla tyckte att dom små var väldigt konstiga, precis lika konstiga som dom små tyckte att Engla var. Kan också tala om att jag numera har fått små rymlingar, jodå en eller ett par stycken (framförallt fröken gul...) kommer och väcker oss varje morgon lite onödigt tidigt... då har dom sovit hela natten och det är mycket spring i benen och då räcker inte deras rum till... åtminstone ska det vara öppet till köket, helst hela huset :)

Nu hoppas jag att det ska torka upp lite ute så ligan kan få komma ut och riktigt få sträcka på benen!!!

5

07-12-17

Äntligen lite nya bilder!

Nu var det ett tag sedan, valparna växer och blir busigare och busigare för var dag som går!

Idag så fick dom komma ut för första gången. Det var nästan -10 grader men lite sol och det är bättre att det är påfryst än blött. Lite burriga var dom... några sekunder för sen tog nyfikenheter över och vips så var dom över hela gräsmattan! Underbart kavata och framåt allihop. Dagens bilder kommer förstås från utepremiären :)

   

    

     

  

   

  

5

07-12-18

Idag har de små vart på äventyr, när jag tillslut fick in alla fem i buren så bar det iväg i. Första bilresan blev en lagom tur på sex kilometer på krokig väg hem till mina föräldrar, inget pip eller gnäll! Det är alltid spännande att se hur de tar situationen med helt ny miljö med främmande lukter. Öppnar burdörren och fem  glada valpar SKUTTAR ut och börjar leva rövare på en gång... ingen som tog det lite försiktigt utan här var det full fart som gällde. Heltokiga for dom runt och den ena var vildare än den andra - så lyckliga och glada valpar! Efter att ha farit runt och busat så blev det så småningom dags för att vila och ja inte drog de sig till  deras filt utan de tippade omkull lite här och där. Resan hem igen gick såklart utan problem det också och väl hemma så blev det en lång  sovstund, det är jobbigt att vara ute och fara!!!

Nästa biltur blir förmodligen imorgon och då ska jag låta en av valparna åka i egen bur, för det första blev det lite trångt i den stora buren och för det andra var det lite bekymmer att "packa" in dom. Sen får de turas om att åka i egen bur så alla blir vana med det plus att en ska flyga hem så hon ska få åka i sin transportväska.

5

 07-12-20

Gårdagen var fullbokad...

Det var fortfarande kallt ute men en stund utomhus blev det i alla fall. Full rulle och de tycker verkligen att det är toppen även om det kunde varit liite varmare. Sen blev gårdagen en besöksdag och alla är lika glada och framåt när det kommer främmande! Först kom Eva som har bedlingtonterrier, hon klämde och granska de små riktigt ordentligt så framtiden får utvisa om hon har rätt... hur som helst blev hon nog ordentligt charmad av den lilla ligan! Det blev vila i ett par timmar innan nästa besökare kom, Jenny och Lava. Spännande var det och trevligt hade vi.

Idag har vi också haft mycket för oss vilket resulterat i fem väldigt trötta och nöjda valpar som sover sött nu!

På förmiddagen packade vi in oss alla i bilen för att åka ut till mina föräldrar. Tyst i buren och inte ens ett litet pip hördes, duktiga valpar!!! Inne i köket vart det full fart och oj oj oj vad de busade. De fick vara inne hos mina föräldrar medan jag jobbade ett tag. Efter att jag jobbat klart gick vi ut, inte lika kallt ute idag. Den helt nya utemiljön gjorde inte valparna någonting utan det var (som vanligt...) 110 % fart som gällde. Sen fick de gå in och medans de sov gick  jag ut med Cita och dom andra. När jag kom tillbaka var det bara att packa in de sovande valparna för att åka hem!

Bilderna är från igår och idag

   

      

  

 

5

07-12-22

   

Ännu en härlig dag med busiga valpar... de små fick vara ute länge på förmiddagen medans jag försökte få dom på kort...

Det blev några hyffsade bilder men vissa hade verkligen inte tid att vara stilla...

Namnen är fixade men jag har beslutsångest över vem som ska stanna här... tycker så fasligt mycket om alla tre flickorna så vem som ska heta vad får vänta men...

Får jag lov att presentera:

Tidigare herr Blå, den valp som hade liite tid att bli  fotad idag, numera känd som...

Jomgarden's Fazou

   

Och så filuren herr Grön, som inte alls ville vara med på bild, numera känd som...

Jomgarden's Filou

 

och så flickorna som inte fått sina officiella namn ännu...

fröken Gul

   

fröken Orange som inte heller kan vara still precis som brorsan Filou...

  

och så lilla söta fröken Rosa

      

5

07-12-25

Först och främst...

önskar vi er alla en god fortsättning på julen och Tack för alla julhälsningar som kommit!

**********************************************

VEM har roligast... Pontus eller valparna???

   

   

VAD är roligast... julklappar eller julpapper???

 

     

5

07-12-28

Mina valpar är INTE gjorda för att fotas... dom kan inte vara still!

Har försökt få bilder på var och en idag men se inte var dom stilla inte, här kommer i alla fall de bästa.

Jomgarden's Fazou

   

Jomgarden's Filou

   

 Den gula fröken:

Jomgarden's Finesse

   

fröken Rosa:

Jomgarden's Fayrouz

   

och så lilla söta fröken Orange:

Jomgarden's Fantasie

   

5

07-12-30

Så var valparna redan åtta veckor och redo för flytt...

Först att flytta blev lille Filou "Vinski"

Filou flyttar till Sanna och Jari i Finland. Där får han får bland annat får trevlig bergersällskap

Stort Lycka till med den lille filuren, hoppas han varit värd att vänta på och att ni blir nöjda med lilla gossen!

Övriga valpar stannar och firar nyår innan de flyttar. Det är tillräckligt att flytta till en helt ny miljö med nya människor och allt fyrverkeri och smällande kan skrämma vem som helst så det blir lugnast om vi tar nyårsfirande hemma först. Filou han flyttar ut till landet där det är lugnt så han firar in det nya året i Finland.

Alla valparna kommer självklart att få egna sidor, de kommer inom kort!

GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA!!!

 
Sanna & Filou

  

   

5

08-01-01

Vi börjar med att önska alla ett härligt 2008!!!

Nyårsafton kom och nyårsafton gick utan några som helst problem, nya året började med dåligt väder, snöblask/regnande hela dagen och absolut inget bra fotoväder men eftersom två valpar skulle flytta under dagen så måste ju kameran fram...

Jag hoppas på lite bättre väder för då blir det nya bilder på de två fröknarna som är kvar här hemma.

Fazou blev hämtad först och han stannar i alla fall ganska nära, han flyttar till My i Västerhaninge. Min lilla nallebjörn till Fazou, valpen full fart men som ändå har tid att ta en stund i knä för lite gos. Ett tag efter att de hade begett sig på väg hemåt kom Mikaela och Patrik från Skara för att hämta hem lilla tösen Fantasie. Lilla "Puma" är ute på foder för att förhoppningsvis lämna nya små valpar här i framtiden. Fantasie kan ni även följa på Mikaelas hemsida: http://www.chezzays.com/

Stort Lycka till med era små, hoppas att de uppfyller era förväntningar!!!

Nästa flytt blir med flyg den 9:e...

 

Fazou & My         Mikaela, Patrik & lilla Fantasie

Dagens bilder på Fazou "Cazoo"

  

  

och lilla fröken orange, Fantasie "Puma"

  

  

5

08-01-02

Två duktiga busungar är det jag har här!

Dom får gå tillsammans med resten av gänget nu och det fungerar jättebra. Både Nicko och Lilla Blå leker lite försiktigt med dom små, Tindra är liite mer fundersam men det kommer nog snart. Ajax är snäll mot alla och Cita tar det med ro. Bättre väder idag men tyvärr ingen sol men bilder blev det i alla fall :)

Rapporterna som kommit från valparna som flyttat är bara bra, allt verkar fungera bra och hemresorna har gått galant. Kan tänka mig att det snart kommer att visa sig att de är riktiga små busungar!

Finesse & Fayrouz

 

  

 

'  

5

08-01-04

En Fayrouz som verkligen hade fotodag idag och så syrran Finesse som inte hade lika mycket tid för fotografering...

Jomgarden's Fayrouz

  

   

  

  

Jomgarden's Finesse

  

   

  

5

08-01-05

Bus...

     

  

5

08-01-09

Så blev det bara en kvar...

Senaste dagarna har det inte hunnits med några uppdateringar av hemsidan för vi har haft besök av Katharina och hennes syster, blivande ägare till lilla Fayrouz. Katharina kommer från Wien i Österrike och har efter lång väntan äntligen fått sin lilla Fay. Fays planer för framtiden är fulla med aktivering som bland annat lydnad och agility men även lite mer udda planer med utbildning till räddningshund, service- och terapihund. Det ska bli spännande att få se hur det kommer att gå men jag är väldigt glad att få en sån otroligt trevlig och perfekt ägare till Fayrouz. Nu sitter jag och väntar på den lovade rapporten om att hemresan har gått bra... lämnade av dom på Arlanda i förmiddags och Fay tog det hela med ro trots all trafik runtom av både bilar, bussar och flyg. Katharina håller på med en hemsida och adressen dit kommer inom kort!

Good Luck with youre little girl Katharina!!!

 
 

   

   

 

Bilder från i morse på lilla gumman som fortfarande  var ovetande om den kommande långa resan...

Lite längre fram kommer Katharina tillbaka på besök i Sverige. Meningen var att de skulle passa på att se sig lite omkring men planerna blev ändrade och de hade nog även lite svårt att åka ifrån Fay. Och vi kommer nog att ta en semestertripp till Wien i framtiden!

 

Kvar här hemma blir Finesse... måste ju ha en liten Citadotter själv!!!

Finesse har fått sin sida under "Mina Hundar" och Fayrouz har sin under Kullar - Kull F

och med det så stänger vi igen Dagboken för vår härliga F-kull och Cita tar med sin rätt ut pension!

   

TILLBAKA