Dagbok för Jomgarden's C-kull

 MAJ    JUNI
mån tis  ons tor fre lör sön   mån tis ons tor fre lör sön
1 2 3 4 5 6 7         1 2 3 4
8 9 10 11 12 13 14   5 6 7 8 9 10 11
15 16 17 18 19 20 21   12 13 14 15 16 17 18
22 23 24 25 26 27 28   19 20 21 22 23 24 25
29 30 31           26 27 28 29 30    
 
 JULI
mån tis ons tor fre lör sön
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
NU BLIR DET TOMT I HUSET...

5 

06-05-16

  Så kom dom, våra efterlängtade Cita-Nicko valpar! 

I natt så fick Cita fem valpar, en tik och fyra hanar, allt gick jättebra och samtliga mår bara bra! Samtliga valpar har dubbla sporrar bak och denna gång har alla lång svans. Tiken är en av de fawnfärgade, den i mitten. En av hanarna är lite mindre än de andra men vi hoppas att han kan hävda sig bland övriga ligan. Cita... ja hon pysslar och donar med de små, hon trivs verkligen som mamma!

 

5

06-05-17

Kl. 08.54   Lite drygt ett dygn gamla och lite ändrat läge. Minstingen har tappat lite under natten som gått. Cita tittar lite bekymrat på honom och verkar märka att det inte är riktigt lika bra med honom som de andra. Kanske skulle han behövt stannat därinne i magen ett par dagar till innan han var helt redo för livet. Fem valpar kanske trots allt är en för mycket... vi får hoppas och se. Övriga fyra mår däremot oförskämt bra. Deras enda problem för tillfället är att de har såna runda magar så de rullar lätt omkull. Lilla tiken har redan fått ett passande namn, nämligen lilla Caramell!

Kl.19.58 Läget förändrade sig fort och nu är dom fyra... Lilleman klarade sig tyvärr inte utan blev svagare och svagare trots lite extra hjälp. Cita, förståndig som hon är, hade rätt att något inte var helt bra. Tänk vad de kan känna på sig... Det känns jättetråkigt men samtidigt får man se det som naturens gång och hur orättvist livet kan vara mot en liten varelse. Övriga fyra mår fint. De äter, sover och sen... ja sen äter de ännu mer. De har ökat dryga 50 gram och är riktigt runda och goa. Tanken var att det skulle komma några kvällsbilder från valplådan men tyvärr så behövde batteriet laddas så det kommer förhoppningsvis imorgon istället. Då kommer nog en lite närmare presentation av syskonen. Och Cita har faktiskt tagit sig tid att följa med hela (den korta...) vägen till postlådan idag. med oj vad bråttom det var in efter det.

5

06-05-18

Kl. 11.50 Det första jag ser när jag vaknar, underbart! Valplådan blir nog kvar i sovrummet ett tag till... Cita tyckte att hon absolut inte alls behövde gå ut när kameran kom fram så det blev lite bilder huller om buller. Vi återkommer ;)

5

06-05-19

Kl. 20.12 Ja egentligen är det inte så mycket som händer förutom att valparna äter och sover och äter igen. De växer så det knakar och ibland blir magarna lite oroväckande stora när de tillslut somnar vi matbordet! Idag så har Cita tagit sig tid till att resa på sig när maten serverades, man måste ju skämma bort lilla gumman så maten serverad i valplådan. När hon är mätt så fixar och donar hon med fällen för att försöka gömma det hon inte ätit upp... kan vara bra att ha till lite senare!  Medans Cita är fullt upptagen med de små så har pappa Nicko tydligen tagit på sig ansvaret för vårbruket i trädgården. Hmmm nu på kvällskvisten kom han in med härligt svarta "stövlar" på sig.... det blev till att ställa honom i badet!

Här kommer lite bilder från idag!

 

 

  

       

5

 

06-05-21

Kl. 20.37 Nu så  har pappa Nicko tittat på sina barn. Han passade på medan Cita var ute för är mamma inne så är det inte lönt att försöka titta... Han kom och tassade in när jag skulle fota lite och hoppade upp på sängen och låg där och funderade. Nickos lugg är ganska lång i vanliga fall men när han tittade på sina barn blev den ännu längre. Spännande var det! dom rörde och pep ju lite... konstiga små saker var det där nere i lådan!

Annars är det bra. Cita har varit lite dålig i magen medans valparna bara fortsätter att växa. Snart har de dubblat sin födelsevikt! Och ja... de har en förmåga att rulla över till ryggläge ;

 

5

06-05-23 En vecka gamla har dom hunnit att bli. De växer och frodas och har på sin första levnadsvecka fördubblat sina födelsevikter med råge. De är härligt runda och goa alla fyra. De är starka och istället för att kravla runt något syskon som ligger ivägen så tar de vägen rakt över, vilket oftast resulterar i att de rullar åtminstone ett par varv ... Cita verkar känna sig väldigt trygg i situationen som mamma, hon pysslar om dom och ser till de små ordentligt. Hon har nu tagit lite ledigt från valparna och kommer ut i köket en sväng eller så parkerar hon en liten stund i sängen där hon kan ha full koll på dem ändå ;) Här kommer nu lite bilder från idag och så några på var och en...

 

Mörka hanarna och nedan tiken - Caramell:

 

Mörkaste hanen, mittemellan och så den fawnfärgade hanen:

 

 

 

5

06-05-26 Kl 17.54   Nu så händer det lite... idag så har Caramell öppnat sina små pepparkorn till ögon. Tänk vilken skillnad det blir när det plötsligt finns en "vaken" liten valp! De börjar att använda sina små ben mera nu, det är långt ifrån att de går men de häver sig upp.

 

Kl 20.49 Vi tränar avslappning...ha ha ha nejdå men tänk vad lite massage på de matfyllda små valpmagarna kan göra, några sekunder massage och så slappnar de av helt och hållet och sover sött. Passade på att rada upp dom för en bild på "undersidan". Och Pia... nu ser du i alla fall vem som är din lilla Caramell ;)  Pojkarna börjar även dom att få små små springor till ögon, imorgon kanske det är fler pepparkorn i lådan!

 

  

Överst de mörkaste pojkarna, nedan Caramell & alla tre pojkarna

 

  

5

06-05-29 Kl 14.54    Nu så finns det fler än ett par pepparkorn i valplådan, nu har även brorsorna öppnat sina. Man kan inte annat än säga att dom är gulliga;)

Valparna ligger nu på runt 950 gram och närmar sig kilot med stormsteg. Det är inte bara valparna som växer och frodas utan även klorna... första kloklippningen är gjord.

Ni som undrar... vi har inte börjat med halsbandsträning utan efter önskemål så kommer nu valparna att vara märkta så det blir lättare att se vem som är vem. Tiken Caramell har (såklart...) rosa, fawnhanen gul, den mörkaste har grön och den sista blå.

 

  

5

06-05-31 Idag har Cita och valparna flyttat till eget rum och lite större låda. Magarna är fortfarande lite för stora för de korta benen men de kämpar på med att försöka gå. Nicko är väldigt intresserad av de små men så länge Cita är inne får han lov att hålla sig på avstånd. Bilder från idag...

Det är inte lätt för er att hålla reda på vem som är vem när inte jag gör det... den gula och blå hanen har bytt färg, fawnhanen är såklart gul och den andra blå ;) Caramell har ialla fall rätt färg och den mörkaste har sin gröna...

     

Cita sa att jag skulle passa ungarna... undrar när hon kommer tillbaka...

5

06-06-03 Nu så börjar det bli lite liv och rörelse i lådan! De små (försöker i alla fall ...) att traska runt lite, de har litet småbus för sig och så har dom kommit på att dom faktiskt även har syskon. Fawnhanen fick även idag blått istället för gult ;)

   

 

   

  

5

06-06-04  Sura valpar! Ja nog var dom sura allt... vägning och avmaskning stod på programmet idag. Vägningen var väl helt okey men det där kletet till avmaskningsmedel... BLÄÄÄ! Det spottades hej vilt kan jag lova och mina valpar protesterade mot det som stod i anvisningspappret... god smaklighet... nej du det var då inte någon god smaklighet för små valpar! Cita ryckte in och städade till dom efteråt... när vi ALLA var avmaskade! och sen så tog dom en varsin slurk för att skölja ner smeten. Bilderna talar för sig ;)

 

   

Hela familjen samlad!

Valparna uppskattade verkligen den lite större lådan och framför allt den räfflade gummimattan. Det är bra mycket lättare att försöka gå på ostadiga ben på den än på fällen eller tidningspapper.

5

06-06-06 Tre veckor...

   

 

   

 

 

   

   

5

06-06-12 Efter att ha varit borta några dagar så har det hunnit hända mycket med de små. Dom har skuttar omkring (mer eller mindre lyckat...) det busas och brottas, morras och småskälls. Leksakerna har börjat bli intressanta nu när även de små vassa tänderna börjar komma. Dom har fått smaka välling och det gick faktiskt hem! Vattenskålen är mer till för tasstvätt än att dricka ur. Eftersom dom var på väg över lådkanten så har de fått mer utrymme att röra sig på och har nu halva rummet rumstera om i. Större utrymme gav direkt resultat i att valparna blev mer aktiva och det dröjer nog inte länge förens de styr över hela rummet. Cita ligger nu inte ifred i biabädden för i den kan dom klättra upp i... men hon har bara att hoppa ut och in till dom som hon vill.

Tack mamma och pappa för att ni fixade allt när jag var borta!

        

    

 

   

   

 

   

 

5

06-06-14 Igår blev valparna fyra veckor ! Vad passar bättre att fira sin 4-veckorsdag än att komma ut i gröna gräset? Det var fyra kavata valpar som knatade omkring. Kameran kom ut lite sent när de hade börjat bli trötta... men här kommer några från utepremiären, tyvärr inte så bra kvalité.... Några kort är från idag den 14:e också, servern fungerade inte igår så det blir idag ;)

     

   

     

     

   

   

5

06-06-17 Nu är vi på semester allihop! Sedan i tordags så har jag och hundarna bott hos mina föräldrar medans dom är bortresta. Valparna har alltså fått ut och åka bil, hela 6 km... de tog det jättebra och även att komma till ett helt nytt ställe har gått utan problem. De har nu blivit så stadiga på benen att de faktiskt kan gå på golvet utan mattor ;) och de verkligen älskar att skutta omkring i gräset! Riktig hundmat går också i och sen kan man faktiskt bada i vattenskålen när man är ute... Här kommer lite bilder från de senaste dagarna... imorgonkväll flyttar vi hem till oss igen.

       

   

       

     

     

     

       

     

5

06-06-18 Hemma igen! Nu är vi tillbaka hemma och valparnas andra bilresa gick jättebra. Här kommer några bilder på var och en... tiken Caramell, fawn hanen, den ljusa och den mörka ;)

     

5

06-06-20 Redan fem veckor gamla! Tiden går fort...Jag har nu börjat att få städhjälp, om det går bättre vet jag inte men det är i alla fall fyra som har väldigt kul. De leker och busar med varandra och de är riktiga små tuffingar allihop. Är det någon leken inte passar så hörs det för oj vad de kan morra! Cita kliver in och bryter när leken går för vilt till... Ute så skuttar dom omkring och tycker livet är toppen. Jag la ut en tunnel åt dom idag och på en gång så sprang Cita igenom med en rad valpar efter sig, tänk att något kan va så kul! Nicko vill väldigt gärna vara med han också men se Cita är inte riktigt med på det, idag fick Cita gå in en stund så Nicko kunde busa med sina valpar han också. Han tycker dom är ganska roliga små varelser.

     

     

 

   

       

5

06-06-22 Det går framåt för pappa Nicko! Nu får han också vara med ute bland valparna. Cita har såklart ett vakande öga på vad han gör men han får vara med och gillar verkligen sina barn. När valparna ser Nicko komma så skuttar dom dit direkt, det fjäskas och de små svansarna går som propellrar på valparna, och Nicko bjuder verkligen in dom till lek! Idag så försökte han ordentligt att få igång en jakt men han hade lite bekymmer när dom inte hängde med, han fick riktiga tokryck - härligt att se en engagerad pappa! Valparna blir mer och mer kaxiga, de har börjat bli riktiga hejare på dragkamp och oj vad de kan låta!

Cico & Colin   

     

   

 

   

Efter...

5

06-06-24 Midsommarhelg... istället för att lämna Cita och valparna själva hemma så fick de följa med på midsommarmiddag hemma hos mina föräldrar. En ny bilresa som gick utan några problem och sen så fick de härja runt i köket som dom ville. Dom har (tyvärr...) kommit på att man kan göra små små pappersbitar av tidningar, tänk att något kan vara så roligt... fyra valpar som sliter och ruskar på samma tidning ;) Hemma igen så sprang de en sväng ute på tomten för att sen slockna totalt... trötta och nöjda. Även Cita var mer än nöjd då hon (äntligen) fick hänga med Nicko ut på en lite ordentligare promenad!

 

5

06-06-26 Nu vet vi i alla fall vad de små kommer att kallas för i sina nya hem, vi får se vad det blir för något i stamtavlorna. Hädanefter kommer jag att lägga namn till bilderna, peka på bilden så kommer texten. I övrigt så är det fyra extremt välmående och levnadsglada valpar. Jag har kommit på en stor fördel med att ha valparna märkta med band vid fotografering... absolut inga bekymmer när det är dax för halsband! Ytterst lite kliande blev det när de fick ha halsbanden på för första gången - perfekt! Idag så blev det lite av "djungeltema", som tur är har vi väldigt få fästingar här i år så det är numera andra "småkryp" bland buskarna ;)

Chippen  Cita & Chippen  Colin

Colin & Caramell  Colin  Caramell  Chippen

Caramell  Caramell  Colin  Caramell

Cico  Cico  Caramell  Colin

Chippen  Cico  Chippen

Chippen    Cico  Chippen  Cico

5

06-06-28 Gårdagen var regnig och valparna firade sin sex-veckors dag inomhus. De har varit och jobbat idag, de jobbade med min mamma inne i  köket och jag på trimmet. Bilresan dit och hem gick problemfritt, de är så duktiga alla fyra. De tog igen innedagen igår  och var riktigt busiga och vilda ute, lite ny miljö att utforka på tomten hos mina föräldrar... där även grönsakslandet blev ordentligt inspekterat. Hemma igen så har de en ordentlig lekstund och härjar runt för fullt till de bara tar slut... sen blir det tyst - länge, det är fyra slagna hjältar som ligger raklånga och sover gott ;)

Colin   Chippen Cico Caramell

Fyra på språng... Cico, Colin, Chippen & Caramell  Chippen

Bus med mamma  Mer bus med mamma, Cico & Chippen    Colin

 Cico  Colin  Chippen

Caramell Cico  Chippen  Caramell 

5

06-06-30 Namnen är nu registrerade hos SKK!

Jomgarden's Calypso "Colin" Jomgarden's Calippo "Chippen"
 
Jomgarden's Cirocco "Cico" Jomgarden's Caramell "Ellie"

5

06-07-02 Busiga valpar kan man kort sammanfatta de fyra! Eftersom vädret är härligt så tillbringar dom mycket tid utomhus. De springer, springer och så springer de. När dom inte springer så brottas de eller har dragkamp med mig eller varandra, gamla strumpor är bästa leksakerna som finns... Eftersom jag har hela tomten instängd, så har de lite utrymme att röra sig på ;) När de har levt rövare så blir dom så där härligt drömmande, gosiga valpar och man funderar på vad som egentligen rör sig där inne, helt i en egen liten värld.  Morr finns det gått om vill jag lova! oj vad dom låter när dom busar. Alla fyra är kaxiga till max och det är inte någon av dom som blir mobbad - här mobbar alla alla! Tiden börjar dra ihop sig till flytt och efterhand de blir större så har dom fått börja träna att stå på bord under kloklippning och så även om pälsen inte är så lång så har vi även lite träning med kammen. Bilåkandet går fortfarande bra, ingen som har mått dåligt utan att dom tar det väldigt bra. Viss protest blir när dom "packas" in i buren i bilen - hallå... vi vill inte sitta i en låda vi vill springa!!!   Chippen

Dragkamp...  Mer dragkamp... 

Snabbfika i skuggan, det blir inte så ofta nu......  Slutfikat...  Chippen & Colin

Dom busar...  jagar... 

Caramell  Cico  Colin  Chippen

5

06-07-04 Redan sju veckor... tiden går så fort! Det närmar sig flytt med stormsteg nu och allt som ska fixas till dess ska ordnas. På måndag har vi bestämt träff med veterinären, förhoppningsvis ska det gå utan några större problem. Vi tar en sväng med bilen var och varannan dag, oftast till mina föräldrar för att leva rövare där ett tag och idag fick de en extra sväng med till affären, tillbaka hemma så sov de nästan ;) Tyvärr blev dagens bilder alldeles suddigare så jag gör ett nytt försök imorgon... tills dess en liten stilstudie på en av våra trädgårdsmästare, Colin ;)

       

 

5

 

06-07-06  Hmmm det går inte så bra det där med att inte få suddiga bilder... jag har nu konstaterat att det inte är några som helst fel på min kamera utan det är dessa yrväder till valpar - de är ju inte stilla fem sekunder!

Här är i alla fall några bilder från nu kväll ;) Vi börjar med Cico, tagen på bar gärning i rabatten... han hittade en gammal rotklump som tydligen var guld värd. Hur kul som helst och det var fler som ville ha....

 

  Cico helt oskyldig...

Cico med sitt fynd...  ...guld värd...  och fler som vill ha...

En anledning till suddiga bilder, Cico och Colin i andra änden  Fotbollstider...  Chippen fixar...

Alla hjälper till...  Colin  Kattunge eller Caramell...

5

06-07-08 Idag har valparna haft roligt, dom har träffat min systerson Pontus och jag vet inte vem som hade roligast...

  Cico  Caramell  Cico  Chippen

Colin    Caramell

Chippen  Caramell myser  Cita    Chippen & Caramell

Colin      Chippen

    Cico

5

06-07-10 Idag har det varit besök hos veterinären för vaccination, besiktning och id-märkning. Resan dit gick jättebra och väl framme så hade vi fyra sovande valpar. Vi kom dit i tid och då passade vi på att ta ut ligan i koppel. De kvicknade till och skuttade omkring och när Anna veterinär kom ut så blev hon nog allt lite imponerad, fyra 8-veckors valpar kommer trippande i koppel ;) Hur som helst så inne hos veterinären slocknade dom åter igen och besöket gick (nästan...) smärtfritt det va den där chip- märkningen som kändes men det var snabbt övergående. Summan av kardemumman blev fyra små valpar friska och krya utan några som helst anmärkningar - Skönt!!! Imorgon börjar de så smått att flytta så här kommer det (äntligen!!) en bild på de fyra tillsammans. Om ni tycker de ser lite drogade ut så är de utlyfta från djupt sovande - enda chansen att få dom hyfsat stilla och jag fick ett försök sen var de vakna igen!

5

06-07-11

Så var det dax - åtta veckor gamla, besiktade och klara för flytt. Först att lämna mamma och syskon för att ta sig ut i den stora världen är Jomgarden's Calypso dagligdags kallad för Colin. Våran lilla nallebjörn och charmör har idag flyttat till Åsbro utanför Askersund och kommer där få sällskap av en cavalier vid namn Ludde, vi får se hur länge Ludde får ha sina öron ifred ;)

Vi önskar Colin all lycka till med sin nya familj!

Här är dagens bilder på Colin, om ni tycker han ser annorlunda ut är det för han idag har ordning på pälsen och är nybadad. Colin kan nu i fortsättningen följa på genom länken till C-kullen.

 

 

Colin & Lizanne

    

5

06-07-13

Så var det dax för nästa valp att flytta...

Vår allra sötaste lilla Caramell har idag flyttat till Pia Fernqvist i Esikilstuna. Hon kommer där att bo tillsammans med ett gäng med golden - snacka om katt bland hermelinerna ;)

Caramell kommer att samägas med mig och förhoppningsvis lämna lite egna småkarameller längre fram.

Vi önskar Caramell all lycka till med sin nya familj!

Besök gärna hennes hemsida på Kennel Khemosabi

Caramell & Pia

 

5

06-07-14 Så hade man bara två godingar att pyssla med... Cita verkar inte sakna att Colin och Caramell har flyttat hon har fullt upp med att busa med de två som fortfarande är kvar. Här är det inte tal om att ledsnas på sina valpar inte... nej Cita leker och leker med dom, lite blandat med uppfostran och så testar hon nog lite hur envisa dom är. Det är härligt med en tik som verkligen gillar sina valpar, ja vi får inte glömma att Nicko också tycker dom är roliga. Pojkarna bus åker nu i varsin liten transportbur i bilen och de finner sig väldigt bra i det också och eftersom de nu bara är två kvar så har dom fått övergett sitt rum och får tillgång till hela mitt (lilla) hus dygnet runt och sov i natt i mitt sovrum. Man såg att de verkligen mös av att rulla ihop sig i varsin liten korg! De är även jätteduktiga och det är ett bra tag sen nu det blev någon pöl inne, det är bara att öppna dörren så knallar herrarna ut. Här kommer lite suddiga bilder från Citas lek med Chippen och Cico, närbilder på pojkarna blev inte bra - de va inte tillräckligt trötta....

 Imorgon är det dax för flytt, nu blir det Cico som beger sig till Norge.

   

 

5

06-07-15 Så åkte Cico...vår lilla buse flyttar till Råholt i Norge och kommer bo hos Anne Fosser och Ørnulf Holm. Han kommer få fyra nya hundvänner och jag kan tänka mig att denna lilla Cico kommer att sätta fart på dom. Han är en liten kille med humöret på topp och far runt som en liten raket... jag kan tänka mig att Cicos liv inte kommer innehålla så många tråkiga stunder ;)

Vi önskar Cico all Lycka till!

 

 

  

Anne & Cico

Nu ska jag njuta riktigt och mysa med lille Chippen... imorgon är det dax för han att åka och kvar blir bara Cita, Nicko & jag...

 

5

06-07-16  Så blev det då sådär tomt... väldigt tomt och tyst, Cita och Nicko ligger ute och inga valpar som skuttar omkring. Nu så har även vår lille charmör Chippen flyttat. Han beger sig till Bromölla i Skåne och kommer att bo tillsammans med Annelie och Dennis Hammarquist och så lakelandterriern Tex. Det känns jättebra och roligt att alla fyra valparna får härliga aktiva hem, förhoppningsvis kommer de i framtiden att synas på lydnads- och agilitybanorna. Och eftersom det blev så tomt här hemma så antar jag att det är desto mer livat hemma hos de nya ägarna ;) Nu är det bara att börja längta och planera inför nästa valpkull...

C-valparna får du i fortsättningen följa på deras egna sidor som finns under Kull-C...

Annelie & Chippen
Vi önskar Chippen Lycka till i sin nya familj!

5

TILLBAKA     5