~*~ AKTUELLA ~*~  PLANERADE  ~*~ TIDIGARE KULLAR ~*~ INFORMATION ~*~

 

Som medlem i SKK, Club Berger des Pyrénees och Svenska Podengoklubben följer vi såklart deras regler och Avelsrekommendationer

:: Föddda & Väntade kullar ::

Kull 1: Fyra små strävhåriga podengovalpar födda den 23 september efter Mocca och Pricken - information på denna sida

Kull 2: En Hanvalp liten strävhårig podengovalp född 27 oktober efter Bixie och Zcoop - information längre ned på denna sida

 :: Se Planerade Kullar för information om kommande kullar! ::

 

:: KULL 1 ::

PODENGO PORTUGÛES PEQUENO CERDOSO

2 hanar & 2 tikar födda den 23/9-2017

I2-Valparnas dagbok

HANE - TIK - HANE - TIK

Efter: NOjW-16 SEUCH NOUCH Pantufa do Vale Negro "Pricken" och

SEjW-13 NORDjW-13 SEUCH FIUCH NOUCH NORDUCH CZCH Mocca van de Hienderheuvel "Mocca"

Pricken kommer från Portugal och kom till Sverige som ung junior. Pricken är sparsamt utställd och har två CERT i Sverige samt ett CERT i Norge där han även blev Norsk JuniorVinnare 2016. Eftersom han fyller två år i september får han vänta tills dess innan han kan bli champion Uppdaterat: 8/10 blev pappa Pricken Bästa hane på utställningen i Sundsvall och fick CERT och CACIB och därmed blev han Svensk och Norsk utställningschampion! Han har under året debuterat i LC och har två LC-CERT och två vinster på tre starter så nästa år kan han börja jakten på ett LC-championat. Detta blir Prickens första kull. Mocca kommer från Holland och är en välmeriterad liten dam, champion i Sverige, Norge, Finland och Tjeckien och har även flera vinnartitlar. Mocca är mamma till våran Z-kull och D2-kull som har blivit väldigt trevliga och arbetsvilliga hundar som även ser väldigt bra ut. Både Pricken och Mocca är lätta och okomplicerade hundar som alltid går lösa på promenaderna, de är busiga och älskar allt som går att leka med men samtidigt väldigt goa och sällskapliga som gillar att mysa.

Både Pricken och Mocca har undersökta knän med resultatet 0/0 - Fria från patellaluxation

Både Pricken och Mocca är även DNA-testade för två varianter av PRA: Cord1-PRA/crd4 PRA och prcd PRA (ögonsjukdom som gör hunden blind) Båda var Fria/Clear på båda varianterna så det innebär att valparna i denna kombination automatiskt också kommer vara Fria/Clear då det inte finns några sjuka gener hos mamma eller pappa som kan gå i arv till deras valpar.

Fler bilder och resultat finns på deras egna sidor, länkar:

>> Pricken <<      >> Mocca <<

 

:: KULL 2 ::

PODENGO PORTUGÛES PEQUENO CERDOSO

En hanvalp född 27/10-2017

J2-Valpens dagbok

Efter: SEUCH NOUCH Barba do Vale Negro "Bixie" och

NORDjW-15 SEUCH Jomgarden's Zcoop Pequeno "Zcoop"

Bixie kommer från Portugal och kom till Sverige som ung junior. Hon är Svensk utställningschampion och blev även Norsk champion på Norska podengospecialen förra året. Bixie är en glad, och väldigt påhittig och busig dam, hon älskar leksaker och samlar på allt man kan leka med. Hon är en speciell hund som verkar ha en hel del inslag av katt i sig, när hon inte busar så ligger hon mer än gärna och myser i knä. Detta blir Bixies första kull och vi tog flyget upp till Luleå för träff med den blivande pappan vilket gick jättebra och de blev förtjusta i varann omedelbart. Blivande pappan är Zcoop, detta blir även Zcoop första kull. Han är en härlig kille som är uppfödd här hos mig (Kull Z) Zcoop är Svensk utställningschampion och även Nordisk Juniorvinnare 2015. En kille som älskar allt och alla, han är go och glad och charmar alla. Både Zcoop och Bixie är hundar som går lösa på promenaderna, de är busiga och älskar allt som går att leka med men samtidigt väldigt goa och sällskapliga som gillar att mysa.

Tusen Tack Maggan för att jag fick låna Zcoop till Bixie och Tack Lisa för att hon fick bo kvar några dagar!!!

Både Zcoop och Bixie har undersökta knän med resultatet 0/0 - Fria från patellaluxation

Både Zcoop och Bixie är även DNA-testade för två varianter av PRA: Cord1-PRA/crd4 PRA och prcd PRA (ögonsjukdom som gör hunden blind) Båda var Fria/Clear på båda varianterna så det innebär att valparna i denna kombination automatiskt också kommer vara Fria/Clear då det inte finns några sjuka gener hos mamma eller pappa som kan gå i arv till deras valpar.

Fler bilder och resultat finns på deras egna sidor, länkar:

>> Zcoop <<      >> Bixie <<

 

Maila mari@jomgarden.com eller ring 0709-385117 för mer information och frågor

TILLBAKA