Senaste Nytt på Jomgarden 2009

2003 ~*~ 2004 ~*~ 2005 ~*~ 2006 ~*~ 2007 ~*~ 2008 ~*~ 2009 ~*~ 2010 ~*~ 2011 ~*~ 2012 ~*~ 2013 ~*~ 2014 ~*~ 2015 ~*~ 2016-2017 ~*~

09-12-29

Jomgarden's Inka

BIR-Valp för Göran Bodegård i Norge

Foto. Mikaela Sandbacka

*********************************************

Tack för alla Julkort och hälsningar!!!

Rapporterna från Jessie och JoJo låter bra, deras flytt har gått bra och busungarna verkar trivas

och deras ägare också då de inte kommit i retur ännu :)

Ett par bilder på bus JoJo i Danmark

 

09-12-28

Så var det flyttdax för JoJo...

Igår tog lilla trollet flyget till Danmark tillsammans med matte Ann. Hemma i Danmark får hon en tollarkompis och framtiden kommer först och främst att innehålla agility och med den farten och energin JoJo har kommer det nog att gå aldeles strålande. Igår kväll så kom rapport att resan med både flyg och bil gått jättebra, inte ens ett litet pip och hon hade sovit och tagit allt med ro, duktig litet troll!

Lycka till med JoJo!!!

Så var det slut för dessa två små godingar och J-valparna har nu hamnat under "Kullar" - "Kull J" och fått sina egna sidor: Jessie och JoJo

Nu är det tomt i huset på små valpar och Hicka har åter tagit rollen som minst i gänget! Förhoppningsvis blir det snart ett nytt gäng, tiden för nästa dam att löpa väntas när som helst!

 

HD Resultatet har kommit, resultatet blev B/C och efter att ha pratat med SKK så känns det helt okey då de rekommenderar omröntgen då bilden var sned så det var mkt troligt att få B/B som nytt resultat med rak och bra bild... tråkigt bara att dom läser av bilden istället för att skicka tillbaka den då det nu måste gå 6 månader innan man får röntga om och gamla resultat tas inte bort och ett C blir kvar oavsett och enligt dom förmodligen mest pga sned bild...

09-12-25

Idag så har det varit flyttdax, lilla Jessie har flyttat till Åsa och Jonas i Älvsjö, Stockholm. Där får hon sällskap av damerna Sally och Zenta så det blir nog full rulle. Framtiden blir full av aktiviteter för lilla Jessie och högt upp på listan står det agility. Har man Caramell som mamma så har man lite att brås på :)

Lyckat till med lillasyster Jessie, hon kommer att bli en liten vessla på agilitybanorna i framtiden!

  

   

Mamma Caramell har även hon åkt hem men JoJo blir kvar här ett par dagar till innan hon tar flyget hem...

Tack Eric och Gunilla för tiden jag fick ha lilla underbara Caramell här, nu är hon nog bra sugen på att återkomma i full kondition på agilitybanorna!

09-12-15

Så var vi hemma igen efter en långhelg i Finland. Vi kom till Helsingfors i fredagsmorse och körde direkt för att få hälsa på ett gäng underbara face raser, härliga hundar och bara hundprat, lunch och skogspromenad med hela gänget, svenska som finska och så lite franska :) Tiden gick fort och när det började mörkna bar det av till hotellet för lite fixning inför lördagens utställning, Finsk Vinnarutställning. Domare var välkända franska Guy Mancencal och 22 berger var anmälda. Han gillade våra hundar... Glimmer först att äntra ringen, fick Excellent och  placerade sig som 3:a i championklassen bland alla "jättecadenetthundar" i Bästa hane kom han 4:a med reservcert. Hicka var lite för mycket babyfluff men var mycket lovande och hade en ljus framtid och så Jaaga som även hon fick Excellent i Championklassen. En lång dag på utställningen med närmare 9ooo anmälda hundar och massor med försäljare. Tillbaka till hotellet för att återkomma tidigt på söndagmorgon. Det var inte mycket som föll söndagens domare i smaken... Hyzz vann juniorklassen men endast två Excellent bland alla hanarna delades ut trots kritiker som var bra... Lika bland tikarna, endast två championtikar fick excellent och så... hon som hade en ljus framtid enligt lördagens domare... Hicka vann juniorklassen och fick Excellent och blev därmed Nordisk Juniorvinnare 2009!!! I Bästa tik var det lilla Hicka och två championtikar och Hicka placerade sig som tvåa och fick Cert, 9½ månad gammal :) Tredje året i rad med Nordisk juniorvinnartitel, Glimmer NORDjV-07, Milton både NORDjV-08 & NORDV-08 och så nu Hicka NORDjV-09!!!

Nordisk Junior Vinnare 2009

09-12-03  

HIPP HIPP HURRA DOM FYLLER 6 ÅR IDAG!

För sex år sedan kom Jomgarden's första valpkull till världen!

GRATTIS  ALENYA, AVANTI "Pascal", AMORETTI "Levis" & ARMAGNAC "Spiken"!!!

*********************************************

och så ännu ett Grattis till NUCH Jomgarden's Cirocco "Cico" som blivit

Beste Lydighetshund i Eidsvoll Hundeklubb 2009

Cico 8 veckor

09-12-02

Ett resultat till från helgen som varit, denna gång från Norge där NUCH Jomgarden's Cirocco "Cico" och Anne varit ute på lydnadsbanan i klass 2, resultatet blev ett 1:a pris på 170,5 poäng trots en nolla...placering 4 av 23 startande. Nu laddar dom för start i Lydnadsklass 3 !!!

Grattis Cico och Anne !!!

 09-11-30

En händelserik helg runt om...

Och jag måste börja med det ovanligaste... nämligen våra första resultat i VALLNING!

I Österrike har Jomgarden's Fayrouz visat att en berger från Sverige kan valla!!!

14 november gjorde dom sin debut i "traditional style" med 77 poäng och 'Good'

igår var det dax för lydnad och GBH1 examination och denna gången med 92 poäng och ett 'Very good' !!!

   

I Danmark så debuterade Jomgarden's Irma i babyklass på utställning, i lördags dömde Jens Martin Hansen från Danmark och Irma fick Særdeles lovende och blev Bäst i Rasen. Igår var det dax för utställning nummer två för domare Joan Walsh från Irland, återigen med resultatet Særdeles lovende och Bäst i Rasen. I Babyfinalen blev hon även placerad som 4:a i BEST IN SHOW!!! Grattis!!!

Själv var jag och Finesse på utställning i Gnesta,

3:a Bästa Tik blev det för Yvonne Brink :)

Jomgarden's Irma

 09-11-08

Så lite roligare nyheter...

I November förra året debuterade Jomgarden's Fantasie "Puma" i utställningsringen. Debuten blev på Norska Vinnarutställningen och lilla Puma knep Certet från juniorklass. Igår var det dax för Pumas andra utställning... resultatet blev kalas, Ck med Cert nummer två och Bäst i Rasen. Och idag gör hon samma sak igen, Bäst i Rasen!!! På hennes tredje utställning fixar hon sitt tredje cert!!! I tisdags blev hon två år och idag är hon färdig Norsk Utställningschampion!

Stort Grattis Mikaela och Puma!!!

NORSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION

Idag har även Jomgarden's Hyzz och Hicka varit på valputställning arrangerad av Uppsala Läns Kennelklubb. Båda skötte sig jättefint och fick fina kritiker med Hederspris.

Hicka BIR- Valp och Hyzz BIM-Valp

Hicka placerade sig sedan som 4:a i Grupp 1

 

 09-11-07

Livet är orättvist ibland......

Hon kämpade tappert i en vecka innan hon tillslut gav upp, hon var inte klar för den stora världen

 09-11-04

Dagarna går och lilla skruttan hänger med, det svänger fram och tillbaka, just när man verkligen börja tro att allt ska bli bra så vänder det och det ser allt annat än bra ut för att sen vända igen. Men hon kämpar på och verkar nöjd. Inatt var det däremot mellanvalpen som inte heller är någon jättevalp som oroade mig, men imorse så var hon tack och lov som vanligt igen och orsaken var troligen lite magbesvär. Mycket passande blir det dag som natt och jag hoppas hoppas att det är värt det i slutänden. Tack för alla Gratulationer och snälla ord i gästboken, bilder kommer på dom små och de ska självklart få en egen dagbok som alla tidigare kullar men ni får snällt vänta...såsom svar på mail.

Och för två år sedan hade vi fått smått i valplådan, då kom Cita och Ajax valpar...

Grattis på 2-årsdagen

Filou "vinski", Fazoo "Cazoo", Fantasie "Puma", Fayrouz "Fay och så min egna lilla prinsessa Finesse

 09-11-01

 Så kommer dom vår J-Kull

Tre små tikar blev det efter Caramell och Ajax!

Den största är tydligt brindle medans de andra två är mörkare, bilderna har inte riktigt rätt färg men fler bilder kommer. Allt gick bra och Caramell är duktig med sina valpar. En av dom är liten så jag hoppas att hon kommer att klara sig, hon har ökat i vikt men är lite pipig emellanåt, det är bara att hålla tummarna att allt fortsätter att gå i rätt riktning...

   

09-10-31

Caramells valpar har kommit!

Mer om dom små kommer imorgon :)

Pappa Ajax kan nu stolt titulera sig Internationell Champion, bekräftelsen från FCI kom härom dagen!

SUCH, EECH, LVCH, C.I.B & BALTIC WINNER-08 Ajax du Pic d'Espade

09-10-14

Vilken helg... agilitymästare både i Sverige och Danmark!

Grattis!!!

Jomgarden's Da Quisa och Gitte

Uoff. Fynsmestre i agility 2009!!!

Jomgarden's Alenya och Gunilla

Klubbmästare i Agility samtliga klasser 2009!!!

   

Ett stort Grattis även till Nickos son Valter-Vigör som blivit

Svensk Utställningschampion!!!

09-10-03

Liten Engla på utställning...

Tur och retur Sundsvall blev det idag, Engla hade "taxi" ner till Sundsvall av Lisa (Tack för det!!!)

och lillskruttan skötte sig finfint och charmade till sig allt hon kunde få,

Ck med Cert och Cacib och blev BIR dessutom uttagen bland de sju bästa i Grupp 1

Jag träffade även Jomgarden's Hazta, bilder kommer imorgon då jag förhoppningsvis

 även träffat syrran Heera "Ronja" och lilla kusin Indra "Monster :)

09-10-02

Så var det dax för lite uppdatering... och vi börjar med roliga nyheter:

Caramell ÄR dräktig så nu ser vi fram emot slutet av Oktober och vår kommande J-Kull!!!

     

Jomgarden's Caramell
 Ch Ajax du Pic d'Espade

- Se mer information på sidan Valpar -

*********************************************

Medans vi var till Danmark förra helgen var Eva och Glimmer till Frankrike och den stora franska specialen i Pyrénéerna, 198 berger var anmälda och lille Glimmer sprang till sig ett Excellant i Championklassen och fick även Excellent - A på "Test de comportement", Grattis Eva & Glimmer!!! Ser fram emot bilder :)

 Vi har hunnit med att åka på utställning på Åland, en trevlig helg med ovanligt trevligt sällskap ;) Vi börjar få in snitsen på att visa flera hundar efter varandra och även Miltons Ulrika var med i svängarna, först ut var Hicka som fick Hp och blev BIR-Valp, Milton fick Excellent och blev 2:a Bästa Hane med Reserv-Cert och Reserv-Cacib, Jaaga fick Excellent och blev 2:a Bästa tik även hon med Reserv-Cert och Reserv-Cacib och så sist in sprang Cita, damen håller finfint och även hon fick Excellent blev 3:a Bästa tik och BIR-Veteran!

Lite mer smått och gott kommer snart, lite fler resultat mm...

Jag har fått flera bilder som kommer att komma upp snart... Tack alla som har skickat!!!

09-09-21

Så har vi kommit hem igen efter en weekend i Köpenhamn...

SUCH NORDjV-08 NORDV-08 Jomgarden's De Luxe "Milton"

blev Bästa Hane och BIM med Cert och Cacib båda dagarna vilket resulterade i två nya titlar!

DANSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION & KÖPENHAMNVINNARE 2009

SUCH NORDjV-08 NORDV-08 Jomgarden's De Luxe "Milton"

medans Such Cookie du Pic d'Espade "Jaaga" placerade sig som 2:a Bästa tik med CACIB

*********************************************

och så har vi lite födelsedagar i veckan...

Grattis säger vi till B-kullen - Flisa, Wilda och Lucy som fyller 5 år den 22:a och

G-kullen - Godiz, Iza och Freiya som fyller 1 år den 24:e

   

09-09-14

Nya strålande agilityresultat från Danmark!

Jomgarden's Da Quisa och Gitte klev högst upp på pallen i både Agilityklass 1 med pinne och Springklass 1 med pinne!!!

även en fin 4:e placering i den Öppna springklassen med DM udtag!

Stort Grattis Gitte & Quisa!!!

09-09-12

Idag har vi träffat Hyzz... mor och son såå fina tillsammans

och lillgubben börjar bli riktigt stilig... fast det har han ju varit hela tiden ;)

09-09-08

SUCH NORDjV-08 NORDV-08 Jomgarden's De Luxe "Milton"

HD A/A

09-09-06

Heldag i Högbo på SKKs internationella utställning blev det idag...

Lilla Hicka charmade till sig Hederspris av domaren och blev BIR-Valp och

Jaaga debuterade i Championklassen med att bli 2:a Bästa tik med R-Cacib!

En trevlig dag med mycket trevligt sällskap, jättekul att träffas igen Eva!

Finns det någon finare än liten 6-månaders Hicka????? Nix pix....

09-09-02

Efter att ha varit till Fagersta och hämta gossen så kom dom igår kväll,

strålande glada och med en strålande glad Godiz!

Godiz hälsade glatt på hela hans gamla gäng, mormor Cita upplyste honom om vilka regler som gällde om han nu skulle ha glömt det. Medans vi fikade och pratade sprang Godiz runt och lekte för fullt medans övriga fyrbenta trängdes i soffan... Nu väntar jag på rapport om hur flygresan gått och att de har kommit hem ordentligt. Jen har väntat länge på sin Godiz och efter de timmar de hade träffats innan de åkte härifrån så tyckte hon att han var väl värd att vänta på!

  

09-09-01

Så till slut var väntan över... Jen är i Sverige för att hämta hem sin Godiz, mer om det kommer imorgon!

idag så skickar vi ett STORT GRATTIS till Jomgarden's Engla som idag fyller 2 år!!!

Du har väl fått något riktigt gott idag av matte??!!!

09-08-29

Idag har hicka varit på inofficiell utställning, vi stannade inte på finalerna då vi hade lite annat att fixa med hemma...

Caramell skulle ha sin date med Ajax... så nu väntar vi förhoppningsvis valpar i månadsskiftet oktober/november!!!

- Se mer information på sidan Valpar -

Min mail strular lite för tillfället så till er som väntar svar... det kommer!!!

     

Jomgarden's Caramell
 Ch Ajax du Pic d'Espade

09-08-24

Solen skiner även i Danmark...

Igår tävlade Jomgarden's Da Quisa agility med strålande resultat!!!

Stort Grattis Quisa och Gitte till fyra 1:a placeringar!

Vinnare av både öppna agilityklassen och öppna springklassen med DM udtag samt

1:a placering i Springklass 1 med pinne och även vinnare av Agilityklass 1

09-08-16

Mera sol!!!

Helgen har vi tillbringat i Nyköping och Norrköping på utställning... Gårdagen blev en "mellandag" på utställningsfronten men som tur var hade jag världens finaste face rase med mig som blev dagens enda hund med Ck av både poil long och face rase. "Lava" Cherry Noire de la Rosselle fixade därmed galant sitt andra cert och blev BIR. Dagen var desto bättre med finfin början återigen för Lava, BIR med Cert och Cacib och därmed Championat. En väääldigt kär "Milton" NORDjV-08 NORDV-08 Jomgarden's De Luxe fick trots sjungande till sin käresta Ck och blev Bästa hane med Cacib och sedan BIM och så avslutades det hela med att Jaaga blev 2:a Bästa Tik med R-Cacib och så fixade hon sitt tredje cert och även hon Championat! Dubbelt med Champions denna helg också. Tack alla för en trevlig dag!!!

SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION

Cookie du Pic d'Espade "Jaaga"

*********************************************

SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION

Cherry Noire de la Rosselle "Lava"

Väl hemma så hittar jag minsann två resultat till... igår blev det dubbelt BIR på inofficiella utställningen uppe i norr.

BIR-Valp blev Jomgarden's Hazta och BIR blev Jomgarden's Engla, Grattis!!!

09-08-09

En SOLIG dag i Askersund och det kunde inte gå så mycket bättre!!!

NORDjV-08 NORDV-08 Jomgarden's De Luxe "Milton" debuterade i öppenklassen 2 år och fyra dagar gammal med att bli ...

Bästa Hane och BIR med Cert och hans mamma Jomgarden's Born to be Free "Flisa" Bästa Tik och BIM med Cert

SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION

NORDjV-08 NORDV-08 Jomgarden's De Luxe "Milton"

SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION

Jomgarden's Born to be Free "Flisa"

 

09-08-05

Så blev det då tomt på småvalpar och tänka sig att det även var torrt på golvet hela dagen efter det att lilla Inka åkt.. sista badet i vattenskålen tog hon en liten stund innan hon skulle åka. Inka flyttar till Anne med familj i Norge. I familjen finns redan tidigare en jomgardare nämligen Cico (Ch Jomgarden's Cirocco). Inka kommer förhoppningsvis att bli en liten stjärna i framförallt agility och lydnad precis som storebror :)

Lycka till med din lilla fröken, hon kommer nog att sätta killarna i familjen på plats inom kort och ni kommer nog att få fylla i vatten i skålen ofta om Inka fortsätter sitt badande!!!

Inom några dagar kommer alla I-valparna att få sina egna sidor här på hemsidan så de kan följas i framtiden...

 
      

Och så en liten bild på  Ch Jomgarden's Cirocco "Cico" som inte hade mycket tid att vara still då det fanns sååå mycket att lukta på...

     
   
Lilla Blå funderade lite vart alla hennes små har tagit vägen men efter en promenad med resten av gänget och ett bad så verkar hon nu koppla av och konstatera att nu är det lugnt. Hon har varit en väldigt duktig mamma och framför allt en väldigt cool mamma. Det ska bli väldigt roligt att se hur de två kusingängen utvecklar sig, hitintills är dom bara helt underbara allihop och förhoppningsvis fortsätter det så!!!

Bilden är från en av de första gångerna hennes valpar är ute och det är så mycket Lilla Blå... "varför ska man oroa sig i onödan för... matte har burit ut dom så hon får passa dom medans jag ligger här på trappen och håller ett litet öga på dom"

09-08-04

Så var det bara en kvar... lilla sockersöta Irma sitter nu i bilen på väg hem. Hon flyttar till Katrine i Spøttrup, Danmark och kommer där att bli en liten pärla i bland annat agility och lydnad. Jag hoppas att lilla Irma blir vad du hoppas på och att hon blir en härlig hund för träning och framtida tävling, kvick är hon i alla fall redan och jag lovar att du kommer snubbla över henne ett antal gånger.

Imorgon blir det då sista valpen för hämtning... sen kommer det att bli riktigt tomt då jag har haft valpar i huset länge nu men snart så är det återigen dax att vänta... Caramell står näst på tur att få smått. Planerna för nästa år börjar så smått att falla på plats och förhoppningsvis blir det två par gäng med harlekin/svart igen till våren... förmodligen klara för leverans lägligt till början av sommaren och så senare en kull med fawnfärgat... ja sen vet man inte vad mer som kan dyka upp...

 

 

  

 

**************************************************************

Och så säger vi Grattis till våra D-Valpar på 2-årsdagen!!!

Tänk vad tiden går.... för knappt två år sedan såg de ut så här...

  

09-08-02

Så var det dax för den stora flyttdagen... tre av valparna har nu åkt

Först ut var lilla Indra som nu mera går under det mycket passande namnet "Monster"! Lilla Monster flyttar till Ida och Mattias i Borensberg. I familjen ingår även lite katter och världens tuffaste chihuahua nämligen Viggo. I framtiden blir det ett härligt aktivt liv för Monster med freestyle lite lydnad och agility. Näst på tur att åka var Indigo "Touloz" som flyttar till Marianne och Michael i Västra Frölunda även han kommer självklart få ett aktivt liv med diverse aktiviteter precis som siste man för flytt idag, Idéfix, numera känd som "Sigge". Han flyttar till Birgitta i Visby och mellanlandar i Stockholm för inväntar av färjan imorgon. I nuläget har bara Monster hunnit hem men deras rapport lät riktigt bra och avslutades med "Hon är stencool och helt fantastisk!"

Imorgon blir det ingen som flyttar däremot får vi besök av en som är intresserad av rasen så det gäller att ha ögonen öppna så ingen försvinner imorgon ;) Sen på tisdag far lilla Irma och på onsdag hämtas Inka sen blir det lugnt och min lilla hicka blir minstingen igen här hemma! Alla I-valparna kommer självklart att få sina egna sidor som vi kan följa dom på i fortsättningen, kommer om några dagar och det ligger massor med bilder på andra Jomgardare och väntar... snart så finns tiden till dom också!

Stort Lycka till med era små valpar, hoppas dom uppfyller era förväntningar och att dom har varit värda att vänta på!!! Vi kommer och hälsar på var så säkra :)

   

Ida & Indra "Monster" Marianne & Indigo "Touloz" och Birgitta & Idéfix "Sigge"

Mor & son, Lilla Blå och Indigo 8 veckor

09-07-27

Så var vi hemma igen...

i lördags var det dax för den yngsta och äldsta att vara med på SGVKs utställning i Lida. Först ut var Jomgarden's Hicka som skötte sig fint och fick Hederspris för domare Kenneth Edh. I bästa valp vann Hicka och blev BIR-Valp. Cita, MultiCh & MultiW Bellitoy's Lady Noblesse har inte fått varit med sedan hon blev WordVeteranWinner förra året så hon var på topp i ringen. Cita fick Ck och blev placerad som 3:a Bästa tik bland ungdomarna och självklart blev hon BIR-Veteran. Senare var det då dax för Best in Show finalerna... Cita slutade som BIS 3:a bland veteranerna och lilla Hicka blev BIS 2:a bland valparna. Nöjda och glada efter en trevlig dag fortsatte vi resan till Munkfors där vi mötte upp Eva för att delta på SKKs internationella utställning i Ransäter med NORDjV-07 SUCH Glimmer och Jomgarden's Finesse. Gårdagen gick även den bra, Glimmer fick Ck och Blev Bästa Hane med Cacib och Finesse fixade sitta andra Cert, blev Bästa Tik och fick Cacib. Glimmer slutade som BIM och Finesse belv BIR ! Nu får nog lilla Finess vänta in sin två-årsdag så hon kan bli champion, mattes lilla prinsessa!

Hemma igen och ja nog hade valparna vuxit endel... nya bilder kommer snart! Har också fått blider på lite andra hundar och dom kommer också. Sen har det kommit trevliga rapporter från vår norska "Puma" Jomgarden's Hippie samt från "Cazoo" Jomgarden's Fazoo. Stackars Cazoo hamnade ivägen för en huggorm, hamnade på djursjukhuset ett tag men fick sen komma hem då han var för pigg ;) Bilder kommer som sagt på fler av hundarna! På söndag börjar valparna att flytta och nu i veckan blir det semester från hundtrimmandet och valpar för hela slanten, det är mycket som ska fixas och hinnas med innan flytt!!!

Tack till mamma och pappa som var hemma och tog hand om resten av gänget, både stora och små!

 

BIR och BIM

09-07-23

Så började resultaten att trilla in tidigt för det är ju inte ens helg ännu men...

det är bara att Gratulera för idag slog Jomgarden's Caramell till med en felfri runda och en 2:a placering i Agilityklass 2 och därmed Pinne nummer tre och uppflyttning till klass 3. Caramell tävlar nu i klass 3 i både Hopp- och Agilityklass! Det blir tävlande för lilla damen ett litet tag till för när hon börjar löpa så kommer hon att paras och vi hoppas på ett gäng riktiga små karameller!!! Mer information om det kommer på valpsidan.

 

Jomgarden's Caramell, en riktig karamell nu och sockersöt som liten!

Jomgarden's Engla en ny liten agilitystjärna !!!

Fler agilitybilder på Engla finns här

09-07-18

Agility och utställning...

Stort Grattis till Jomgarden's Engla och Eva som idag sprang runt hoppklassen utan fel och tog en finfin 4:e placering, kalasbra med tanke på att de nyligen debuterade! Framgångar på agilitybanan har även SAgCH & SAg(hopp)CH FSD1 Jomgarden's Born to be Lucy och Ulla haft genom en nollat lopp och en 2:a placering i Agilityklass 3 i Bollnäs!

Själva har vi varit på snabbvisit i Köping på utställning. Jaaga sprang till sig ett Ck och en fin 3:e placering i Bästa tik för Kenneth Edh. Enda negativa i kritiken var att det önskades lite mer underull men Jaaga tycker sommaren är till för att bada och då ska man minsann inte ha massor med päls :)

Imorgon väntas trevligt besök och så fortsätter det hela kommande vecka, valpbesök nästan varenda dag och sen packar vi bilen för en ny tripp... Och så en bild måste vi ju ha... snodde den här på ett av våra nya tävlingsekipage, Ylva och Urax, Jomgarden's Domino.

09-07-12

Det blev en repris för Jaaga i Alfta...

Jaaga fixade sitt andra Cert och blev Bäst i Rasen !!!

 Jaagas kritik för domare Hanne Laine-Jensen: "Feminin särdeles välgående tik med välformat huvud och vacker balans. Prima öron och ögon. Välburen hals. Passande smal och djup bröstkorg. Bra överlinje, kors och svans. Prima benstomme och vinklar. Bra päls"

09-07-10

Så är äntligen min dator tillbaka hemma, pigg och glad igen! Många mail är tyvärr obesvarade men svar kommer och dyker inget svar upp så maila det igen om det kommit bort på vägen. Valpbilder kommer också snart hoppas jag men först så måste jag bara tala om jag har en underbar valp här hemma som nu har  gjort en strålande debut, nämligen min lilla Hicka!!!

Hicka debuterade på Möklintas Lokala Kennelklubbs valputställning, inte lätt att vara 4½ månad och gå i valpklass som är mellan 4 månader och 12 månader... hon är liten och fluffig och bland dessa var hon verkligen liten och fluffig men vad gör det när man är Hicka. Efter att ha hälsat och pussat lite snabbt på domaren Ulrika Göransson och får kommentaren att "såna där skulle man kunna ha många av, vilken underbar valp"..., stod hon som ett ljus på bordet, travade runt elegant och som en riktig stjärna och så ställer hon upp sig och står såå fint så fint. Hon var ensam i rasen och fick Hp och blev BIR-Valp och den kritiken ja nog gillade domaren henne och då hon även skulle döma gruppen var det självklart att stanna och Hicka slutade som gruppvinnare. I Best in Show travade Hicka till sig en 3:e placering efter två hundar på 11 respektive 11 ½ månad för domare Charlott Sandberg. Inte tokigt med tanke på att Hicka var den yngsta hunden på plats!

 

Hickas kritik: " 4 ½ månader iögonfallande tik, Härlig utstrålning, Utmärkt skalle med välplacerade öron, Härlig hals och rygglinje, Underbar päls och färg, Utmärkta rörelser, Rör sig lätt och ledigt med flexibel kropp, Utmärkt visad till sin fördel, Härligt temperament"

 09-07-06

En helg med massor av aktiva hundar!

Jomgarden's Caramell deltog i vinnande lag i agilityklassen i torsdags och i fredags och lördags tävlade "Puma", Jomgarden's Fantasie också agility i Skutskär. Strålande resultat i Hoppklass 1 med en vinst och en andraplacering och vips har Puma även två pinnar i Hoppklassen, snart blir det klass två!!! Grattis Mikaela och Puma!!!  Två andra som farit fram på agilitybanorna är Jomgarden's Domino "Urax" och Jomgarden's Engla! Både Urax och Engla gjorde sina officiella debutlopp och jag kan tänka mig att även dessa två små Jomgardare kommer gå strålande inom en snar framtid!!!

Caramell smög sig även med på Gävle Dalas nyheter från agillitytävlingen och jag förstår reportern som funderade vad det var för en liten krabat Ulrika hade på armen :)

Utställning har det också varit i Piteå, i fredags på SGVKs utställning debuterade systrarna Jomgarden's Hexxa och Hazta i valpklass. Hazta placerade sig som etta och Hexxa som tvåa båda med Hederspris och Hazta blev dessutom BIR-Valp och senare Best in Show 2:a. Jomgarden's Glittra "Freiya" debuterade officiellt i junioklass med 1:a med Hederspris, syrran Gnizta "Iza" och halvsyrran Engla föll inte riktigt domaren i smaken och fick lite konstiga kritiker... ja ja vad gör det om hundra år... Iza fixade tydligen till sig över lördagen då hon på söndagen fick en 1:a med Hederspris på SKKs utställning.

    

Systrarna Jomgarden's Hazta och Jomgarden's Hexxa  Foto: Agneta Ärlestig

och så lite tråkigare saker...

Min dator fungerar inte helt okey så det blir till att vänta lite på uppdatering med valpbilder... jag vet inte riktigt om mailen fungerar till 100% men svar kommer så fort jag kan och ni får gärna skicka igen om ni inte fått svar. Jag har även fått rapport från olika håll om en hel del skitprat, jag gillar inte att en person jag senast pratat med för typ ett par år sedan pratar om både mig och mina hundar och dessutom vräker ur sig både det ena och andra till mina valpköpare. Personen i fråga har ofta mycket negativt att säga om sina egna hundar och jag kan inte säga annat än vad en av mina valpköpare sa efter helgen... vilken tragisk person! Det måste vara väääldigt tråkig om man har sån negativt inställning till sina egna hundar och jag förstår inte varför hon envisas med sina negativa kommentarer, är det helt enkelt bara den svenska avundsjukan??? vi tar det på det sättet och jag hoppas att ägarna till mina Jomgardare håller flaggan högt i topp och fortsätter på samma härliga sätt!!!

 09-06-27

Idag så debuterade lilla Iza, Jomgarden's Gnizta i officiell klass på SKK-utställningen i Gällivare.

Iza kom upp i juniorklassen för tre dagar sedan och skötte sig fint för at vara en väldigt ung junior,

1:a med Hederspris för domare Nils-Arne Törnlöv

Grattis Marie-Louise och Iza!!!

 

Grattis även till Lisa och Doriz som fick sitt championat!

Bilden på Iza är från 26/4 då hon blivit BIR-Valp & BIS:5a

 09-06-14

Idag var det dax för utställning i ett regnigt Avesta...

Lite ovant att bara ha en hund med men i dag behövdes ingen mer för

Lilla prinsessan Finesse skötte sig utmärkt och fick Ck

och eftersom hon var den enda som fick Ck blev hon både Bästa Tik och Bäst i Rasen

och fixade därmed sitt första Cert :)

 

Gruppfinalerna hoppade vi över då vi var klara före tio och regnet bara fortsatte att ösa ner

 men vad gör det när ens hund fått följande kritik...

"Excellent feminine expression. Excellent proportional. All Excellent and full of fire in the movement"

 09-06-13

Igår var det då dax för flytt för Hyzz

Han kommer att flytta till Anna och Cissi i Uppsala, han har ju redan varit där och flera gånger men nu är det flytt på riktigt.

Lycka till med lille Hyzz, tur att ni inte bor så långt bort...

Innan han åkte blev det lite nya bilder på Hyzz och Hicka (fler finns på deras sidor)

   

 09-06-10

Vi börjar med att Tacka för alla gratulationer om Lilla Blås valpar!

Valparna har fått en egen Dagbok, se direktlänk från startsidan för senast uppdatering

>>> Valparnas dagbok uppdaterad 10/6 <<<

**************************************************************

Jomgarden's Da Quisa "Quisa" har börjat sin agilitykarriär!

Vinnare av öppen agililtyklass med DM-poäng och en tredjeplacering i springklassen, Grattis Quisa och Gitte!!!

 

Foto: Helle Larsen

**************************************************************

Och så en liten film från Anne och Jomgarden's Cirocco "Cico"

>>> Debuten i Lydnadsklass 1 <<<

 09-06-07

 Så kom dom våran I-kull

Precis som sin syster Tindra så fick Lilla Blå ett härligt gäng!

Snabbt och enkelt, utan någon direkt ansträngning kom dom på löpande band. Fem valpar på mindre än 1½ timme, fem valpar som nu ligger nöjda och belåtna tillsammans med en mycket stolt mamma. En helt suveränt enkel valpning, en otroligt duktig nybliven mamma som skötte om dom redan från början, inga problem! Det är tysta, torra och varma valpar som är mätta och belåtna. Alla fem är jämnstora och verkar må utmärkt, en som även mår utmärkt är Lilla Blå, en stolt förstagångsmamma som skötte sig bättre än vad som står i böckerna. Och självklart är jag mer än nöjd över vad det blev... en svart hane, en harlekin hane, en svart tik och två harlekintikar!!! Duktiga duktiga Lilla Blå!!!

Här kommer premiärbilderna...

 

09-06-06

Jomgardens' Born to be Lucy och Ulla dansar vidare!!!

Första bergern som nu kan titulera sig FSD1, Freestylediplom klass 1

STORT GRATTIS Ulla och Lucy!!!N

 09-05-17  Mälarö BK  92,75 poäng  Placering: 3
 09-05-31  Tidaholm  82,5 poäng  Placering: 4
 09-05-31  Tidaholm  81,75 poäng  Placering: 2

Nu närmar sig Agility SM så paret får ställa dansskorna på hyllan ett tag :)

**************************************************************

H-valparna har nu äntligen hamnat under "Kullar" - "Kull H" och fått sina egna sidor:

 Hyzz - Hippie "Puma" - Heera "Ronja" - Hexxa - Hazta - Hicka

Och i och med det så stänger vi igen H-valparnas dagbok och fyller deras egna sidor med bilder istället.

Men snart blir det dax att öppna Dagboken för kull I, de kommer inom närmsta veckan...

Lilla Blå är inte Lilla Blå längre utan mer stora Blå... några som vågar chansa på när dom kommer och vad som kommer???

   

Ett par bilder på Lilla Blå från igår kväll och en på Lilla Blå i vanliga fall...

(Fick ljusa upp dom lite då det var lite för mörka, därav konstiga färger)

09-05-31

Vi börjar med att Tacka för alla gratulationer om resultaten i Österbybruk!

Så var det dax igen för resultat!

Ch Jomgarden's Cirocco "Cico" och Anne har tävlat Lydnadsklass 1 med strålande resultat!!!

Högst upp på pallen med ett självklart 1:a pris på 189 poäng, Stort Grattis!!!

Lilla Blå mår alldeles utmärkt, hon är en förståndig hund som tar dagarna med ro, ligger mest och filosoferar. Magen är det full aktivitet i och den är stor... nu är det dryga veckan kvar innan vi får veta vad det är för små popcorn därinne...

09-05-24

Gårdagen tillbringade vi i Stockholm på CBPs Rasträff, roligt att träffa er alla!!!

Idag var det dax för utställning för Finesse och Jaaga...

Lilla prinsessan Finesse skötte sig fint och fick Ck och kom 2:a Bästa tik med R-Cacib medans

Jaaga fixade sitt första Cert och CACIB och blev Bäst i Rasen :)

09-05-17

Det blev inte en debuterande stjärna utan två...

I går debuterade Jomgarden's Fantasie "Puma" och Mikaela på agilitybanan, och vilken debut!

Högst upp på prispallen i Agilityklass 1 med pinne!!!

Idag var det dax för pinne nummer två i Agilityklassen genom en felfri runda och en 2:a placering, Grattis!!!

 
    
   
      

Den andra debuten ägde rum på SKKs utställning i Piteå,

Jomgarden's Glittra "Freiya" fixade Hp och blev BIR-Valp för domare Gert Christensen, Grattis Karro och Freiya!!!

09-05-16 

HIPP HIPP HURRA DOM FYLLER 3 ÅR IDAG!

För tre år sedan kom Jomgarden's tredje valpkull till världen!

Härliga hundar med duktiga ägare som under sina tre första år hunnit med mycket...

Stort GRATTIS till Er alla!!!!

************************************************

Tyvärr finns inte Calypso "Colin" kvar då han fick lämna livet alldeles för tidigt...

09-05-09

Vi är sååå stolta så vi nästan spricker...

Ett Stort GRATTIS till Jomgarden's Calippo "Chippen" med sin suveränt duktiga matte Annelie som idag klev högst upp på pallen i Lägre klass spår. Finfina 531,25 poäng varav 9,75 budföring med skott och 10:a på platsliggning med skott resulterade i

UPPFLYTTAD TILL HÖGRE SPÅR

*********************************************

Och så ett par hälsoresultat:

Jomgarden's Filou "Vinski"

Höftledsröntgad: A/A  Armbågsröntgad: 0/0  Knän: 0/0

Bättre kan det inte bli... !!!!

Jomgarden's Engla också fri på höfterna, B/B

09-05-06

Lilla Blå är GARANTERAT dräktig!!!

Nu hoppas vi på ett underbart gäng i Juni!

Blue Ice des Drayeres "Lilla Blå" och JWW-08 Cachou du Pic d´Espade "Kapu"

  

09-05-03

Kullsyskonen Cico och Caramell i farten...

Stort Grattis till Ch Jomgarden's Cirocco "Cico" och matte Anne som i helgen debuterade i Lydnadsklass 1. Och vilken debut... 1:a pris med 182,5 poäng och en andraplacering av 40 startande!!!

Kullsyrran Jomgarden's Caramell fixade galant sin andra pinne i Agilityklass 2 idag, det var hennes andra lopp i Agilityklass 2 och det blev hennes andra pinne och vinst! Grattis!! Caramell som idag sprang med sin reservförare Ulrika, och Eric och Gunilla... ni är underbara som har hållit fröken i fin kondition trots allt runt om kring!!!! KRAM till Er!!!

 

Caramell och brorsan Cirocco "Cico"

09-04-26

Utställningsdax i Västerås...

Glimmer Bästa Hane med Cert och BIM

SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION

**********************************************************************

Jomgarden's Born to be Free "Flisa"

1:a Öppenklass med Ck, 3:a Bästa Tik

**********************************************************************

Och lilltrollet "Iza" Jomgarden's Gnizta var samtidigt på inofficiell utställning som gick galant!

Hp, BIR-Valp

BEST IN SHOW 5:a

  

09-04-24

Nu är Hippie på väg till Norge tillsammans med matte Vilde och hunden Aysha. Hippie som numera blir våran norska "Puma" kommer att få ett aktivt liv med agility med mera. Ni kan följa Vilde och Puma på deras hemsida:" En lodott & et pjusketroll - Aysha & Puma "

Lycka till med din lilla Puma, hoppas hon uppfyller dina förväntningar och blir en riktig liten puma på agilitybanan!!!

Rapporterna från Hexxa och Hazta är positiva, allt verkar gå bra och än så länge har dom inte kommit i retur ;)

Så äntligen lite efterfrågade bilder på min lilla prinsessa, Jomgarden's Finesse

 

Kullsystrarna Jomgarden's Finesse och Jomgarden's Fantasie

09-04-22

Så var det då dax för de första att flytta...

Jag packade in hela gänget i bilen och hämta upp Yvonne, Lisa och Wilma på Arlanda. Vi åkte ut till Märsta Bk, släppte ut ligan, pratade och fikade lite medans valparna busade och hade kul. Hazta och Hexxas nya ägare kom med samma flyg för att sen ta samma flyg hemåt, båda blir norrlänningar och får nu åka från våren till snön. Hazta flyttar till Lisa Fredriksson med familj som bland annat består av en bergertik vid namn Doriz och lilla Hexxa flyttar till Piteå hos Yvonne Fång med familj, en av dom är Citas kullbror Käck! Båda töserna kommer att få ett aktivt liv med bland annat agility i framtiden, båda har redan provat stå på Märsta Bks prispall, självklart högst upp... Stort Lycka till med era små harlekinflickor!!! Hoppas att ni blir nöjda, annars kommer jag och hämtar dom...för tänk att det kan kännas tomt även om man har fyra valpar kvar hemma....

Wilma med hela gänget, Hippie, Heera, Hexxa, Hyzz, Hazta och Hicka

   

Hazta tillsammans med matte Lisa och Hexxa tillsammans med sin nya matte Yvonne

09-04-13

Stort Grattis till Jomgarden's Born to be Lucy och Ulla som igår debuterade i Freestyle! Och inte bara deras debut utan även troligen debut för en svensk berger på officiell Freestyletävling!!! Härligt!

Och vilken debut... en finfin 2:a placering med 92,24 poäng och Uppflyttningspoäng!!!

 

09-04-11

Fin början på Påsken!!!

Lilla Finesse debuterade officiellt i Sverige med 1:a och Hederspris för Kenneth Edh, strålande kritik på lilla gumman som skötte sig fint. Glimmer var också med och fick 1:a pris och en andraplacering i öppenklassen, Glimmer med den ständigt viftande svansen :) Cita Tackar för alla vänliga rader och Gratulationer på 10-årsdagen och vi önskar er alla en riktigt Trevlig påsk!!!

Vår påsk är redan räddad genom den här gossen...

för om vi har lite tur så blir det valpar i mitten av Juni efter Lilla Blå och Kapu!!!

 

Blue Ice des Drayeres "Lilla Blå" och JWW-08 Cachou du Pic d´Espade "Kapu"

     

JWW-08 Cachou du Pic d´Espade Blue Ice des Drayeres

"Kapu"

"Lilla Blå"

   
Blue Ice des Drayeres är våran "Lilla Blå", en härlig harlekintik med humöret på topp! En cool hund med underbart temperament, lite av en funderare med många egna idéer. Hon tar livet med ro inomhus för att verkligen leva livet när hon är ute! Lilla Blå är utställd och har tre cert i Sverige och ett cert i Danmark. Efter att Lilla Blå blev skadad som liten har vi nu fått ett extra intyg på att allt är i sin ordning och att hon kan användas i avel utan problem. En specialiserad ortoped har studerat både nya och gamla röntgenbilder och jag fick det härliga svaret att det inte var något att fundera på! Det som finns att anmärka på vänster höft är till 99% säkerhet pga hennes skada som liten, höger är självklart helt utan problem! Lilla Blå är moster till våran H-Kull, alltså syster till Tindra (Blues des Drayeres) Lilla Blå har började löpa och hennes kavaljer kom... en kille på två år, född i Frankrike men bor i Finland.... han heter Cachou du Pic d'Espade men kallas för "Kapu". Kapu är en ung kille och detta blir förhoppningsvis hans första kull precis som för Lilla Blå. Han är underbart svart och full med energi! Han har A på höfterna och är utan anmärkning både på armbågar, knän och ögon. Kapu är sparsamt utställd men besökte världsutställningen vilket resulterade i Bästa Juniorhane och titeln Junior World Winner 2008. Han är även ställd för Alain Pecoult med Reserv-Cert. Han är en aktiv kille som tränar både lydnad och agility, härligt föremålsintresse och oändlig energi. Han är kort och gott en underbar hund som jag har äran att få ha här hemma ett tag. Resan hit tog han han bra, trots att han bara är två år så fixade han det galant, samma med att vara här och finna sig tillrätta. Inte mycket som stressar upp gossen! Stort Tack till alla inblandade för hjälp!!! Det här kommer att bli så spännande, nu är det bara att vänta och se vad det blir!!!  

Mer information se Valpar!

09-04-06

För 10 år sedan föddes en liten tuss... en liten tuss som är början till allt...

utan henne hade inte världen varit som den är för den lilla tussen är Cita

Världens finaste och mest älskade Cita blir i dag 10 år!!!

     

     

Den lilla tussen som köptes för att ha som träningskompis och kanske lite utställning, hon växte upp till en underbar hund med en hjärta av guld, ett underbart temperament och mer än man kan begära. Hon älskar att träna och hon vet att hon är vackrast i hela världen. Lydnadsmässigt var målet ett Lydnadsdiplom i klass 1... det slutade i ett Lydnadsdiplom i varje klass samt våran bästa dag när vi fixade Lydnadschampionat! Klubbmästare i Lydna några gånger och även en sväng i agility. Brukset for förbi och vips var vi i lägre spår precis som agilityn... blev det inte diskning så blev det pinnar och första klassen i både agility och hopp gick galant, när vi ändå var igång med diverse aktiviteter imponerade hon på domaren när hon galant blev godkänd i anlagsklassen i viltspår... Utställningsmässigt är det få som kan konkurrera med hennes titelrader... championatet i Sverige följdes av det i Norge... en tur till Finland och Finska championatet och Nordiska var i hamn för att kompletteras av ett Danskt och Internationellt kort därpå. För att göra något annorlunda tog vi en tripp till Litauen och fick två CAC och blev Litauisk & VilniusCupWinner, i Lettland blev det Lettisk Championat och Lettisk Winner... när vi ändå var på gång tog vi även ett Estniskt Championat. Hon fick hänga med på ett par resor till och sprang till sig två Lettiska Veteran-CAC och avslutningsvis ett sista CAC i Litauen som resulterade i både Litauiskt och Baltiskt Championat. Om jag inte nu hade på papper att hon är världens finaste hund så fick jag det i somras då hon verkligen fick på papper att hon ÄR världens finaste veteran genom att bli World Veteran Winner 2009!

Mycket har vi gjort och när man ser tillbaka så undrar man hur vi hann med för hon är stolt mamma till fyra valpkullar... och om Cita alltid kommer att vara drottning i det här huset har vi vår lilla citaprinsessa i hennes dotter Finesse. Jag hoppas att ägarna till våra citabarn, och för den delen även barnbarn är nöjda och älskar sina hundar precis lika mycket som jag älskar mina. Jag hoppas att vi har många många år kvar tillsammans och frågar man Cita så har hon precis börjat bli vuxen... den dag inte Cita finns kommer inte världen att vara sig lik men till dess hoppas jag att det kommer att gå många många år till!

Österreichischen Jugendchampion Jomgarden's Fayrouz med sina priser och så lilla Jomgarden's Gnizta "Iza"

09-04-05

Igår var lilla Iza, Jomgarden's Gnizta, på inofficiell utställning i Gällivare. Resultatet blev Hederspris och BIR-Valp, Grattis Marie-Louise och Iza!!! Idag var det dax för Izas halvsyster Jomgarden's Fayrouz "Fay" att åka på utställning. Platsen var Wieselburg i Österrike. Eftersom Fay blev Österreichischen Jugendchampion på förra utställningen gick hon idag i unghundsklassen och fick tävla om det "stora" certet. Resultatet blev återigen strålande: Bästa Tik med både CACA och CACIB !!! GRATTIS!!!

Snart så är det dax för Lilla Blå att paras... mer information om det kommer snart!!!

09-03-29

Lilla Blå löper...

och om allt går enligt planerna kommer hennes tilltänkta kavaljer till Sverige nästa helg!!!

Håll tummarna att allt går som planerat... mer information kommer!!!

 09-03-15

Småflickor på inofficiell utställning i Boden...

Grattis till debuten Marie-Louise och Jomgarden's Gnizta "Iza"! Hp och BIR-Valp för lillskruttan, Lycka till i finalen!Eva och Jomgarden's Engla fick även dom en fin kritik, vad duktiga ni är!!! Och så agility... Grattis Ulla och Jomgarden's Born to Lucy "Lucy" som har tävlat agility på 1:a deltävlingen till Folksam Cup 2009, Två nollade lopp med en totalt 3:e placering och kvalificerad till den stora finalen på första försöket!

SAgCH & SAg(HOPP)CH Jomgarden's Born to be Lucy "lucy" och lilla Jomgarden's Gnizta "Iza"

  

Och så kom det en film... tur att Jomgarden's Glittra "Freiya" fick flytta norr och inte söderut....

 09-03-09

Här kommer senaste tidens uppdateringar!!!

Förs så säger vi Stort GRATTIS till Anne & Jomgarden's Cirocco "Cico" som blivit ÅRETS AGILITY NYBEGYNNER 2008 i Norsk Pyreneerhundklubb!!! Ni är så duktiga! Gårdagen tillbringade vi i Norberg, träffade Ulrika med Flisa och Milton och så Sussie och Godiz. Lilla Godiz hade vuxit en hel del och börjar bli en stilig kille. En väldans trevlig dag, synd att det är så långt dit!!! På vägen hem kom SMS från Österrike, Kathi och Jomgarden's Fayrouz "Fay" hade varit på utställning...

 Fay fick Excellent och blev Jugend-Beste, det blev deras tredje Jugend-Beste och därmed kan hon numera titulera sig

Österreichischen Jugendchampion

och som om inte det räckte blev lilltösen Bäst i Rasen och slutligen placerad som 3:a i gruppen 1 Jugendsieger

  

NUCH Jomgarden's Cirocco och så lilla Jomgarden's Godiz

 09-02-28

Vi Tackar så mycket för alla rader och gratulationer i gästboken, vi ska göra vad vi kan för att ni ska kunna följa även det här gänget i bilder och film. Här mår alla fortfarande prima, både mamma Tindra och valparna! Dom äter, växer och blir ordentligt omskötta av Tindra. För att vara hennes första kull, som dessutom är stor, så är hon en underbar mamma och är jätteduktig. Mina andra hundar har fått flyttat hem igen, de var hos mina föräldrar under valpningen och den första tiden. Nu får ni i fortsättningen följa valparna i deras egna dagbok och där finns nu även bild på var och en

>>> Dagbok för Kull H <<<

 09-02-26

 Så kom dom våran H-kull

Tindra är numera en väldigt stolt mamma för igår kväll kom dom på löpande band!

Ett underbart gäng blev det... sex valpar ligger nu nöjda och belåtna tillsammans med en suverän Tindra. Valpningen gick snabbt och enkelt, har aldrig varit med om en sån lätt valpning. När första valpen kom tittade hon väääldigt fundersamt på den men efter en liten stund så tog hon på sig mammarollen ordentligt och då hade valp nummer två redan kommit och kort därpå nummer tre... hade väl aldrig vågat tro att hon bara kommit till halva valpningen då! Medans nya valpar kom kunde dom som redan kommit utan problem ligga och äta. Efter en paus på en och en halv timme kom resterande tre valpar på rad. När alla valparna kommit så var Tindra pigg och alert och smackade i sig gräddglass med äggula och lite druvsocker med mycket god aptit. Alla sex är jämnstora och verkar må prima precis som Tindra, hon är mycket stolt över sina små och strålar hela hon! Ja ni kanske undrar vad det blev... en svart hane, två svarta tikar och tre harlekintikar!!!! Sitter här och strålar ikapp med min underbara Tindra!!!

Här kommer premiärbilderna...

09-02-16

Lilla Blå är klar för att användas i avel!!!

Efter att Lilla Blå blev skadad som liten har vi nu fått ett extra intyg på att allt är i sin ordning och att hon kan användas i avel utan problem. En specialiserad ortoped har studerat både nya och gamla röntgenbilder och jag fick det härliga svaret att det inte var något att fundera på! Det som finns att anmärka på vänster höft är till 99% säkerhet pga hennes skada som liten, höger är självklart helt utan problem!

Lilla Blå kommer att löpa inom närmsta tiden och kommer då att paras, mer information kommer på valpsidan inom kort!!! Till dess får vi vänta på att Tindras valpar ska komma... i hennes mage är det full aktivitet, om en vecka börjar nedräkningen ordentligt!!!

Lilla Blå hösten 2008

09-02-10

Så kom det härliga nyheter från Jomgarden's Da Quisa "Quisa" I Danmark...

resultatet på röntgen av höfter och armbågar hade kommit...

A/B på höfter och ingen anmärkning på armbågarna!!! Nu är det bara att köra Quisa & Gitte!!!

Tindra har kommit till dygn 45 och bilden får tala för sig själv....

***************************************************************************

Och så något helt annat i agilityväg....

http://ca.youtube.com/watch?v=txq_BogA1NM

09-02-04

Inte så mycket som hänt senaste tiden...

Tindra mår prima... man undrar vad som finns därinne, tre veckor kvar och magen börjar redan bli rund :)

I fredags flyttade Godiz, nix inte hem till Irland utan till Fagersta...

ändrade införselregler och gossen måste stanna sex månader till i Sverige innan han kan flytta till sitt riktiga hem. Det blev väldans tomt efter lillkillen... och det blir nog till att åka och hälsa på snart ;)

Godiz ca 17 veckor

09-01-22

Tindra är GARANTERAT dräktig!!!

Nu hoppas vi på ett underbart gäng i slutet av Februari!

09-01-18

Mattes finaste prinsessa Finesse blev Club Berger des Pyrénées

ÅRETS VALP 2008

09-01-05

Tindra & Aubisq

Vilken härlig början på 2009!!!

Medans jag var till Belgien för att lämna hem Aubisq så hände det grejor hemma i Sverige...

STORT GRATTIS Jomgarden's Born to be Lucy "Lucy" & Ulla som fixade tredje Certet i Agilityklassen och är därmed även

SVENSK AGILITY CHAMPION

Lucy och Ulla hade en strålande lördag och söndag med bara toppresultat,

Lördag: Vinnare av Hoppklass 3 och 6:a i Agilityklass 3

och söndagen: 3:a Hoppklass 3 och 2:a i Agilityklass 3 med Cert och Championat!

Även halvsyster Jomgardens's Caramell gjorde bra ifrån sig genom att vinna Agilityklass 2 med Pinne, GRATTIS!!!

2003 ~*~ 2004 ~*~ 2005 ~*~ 2006 ~*~ 2007 ~*~ 2008 ~*~ 2009 ~*~ 2010 ~*~ 2011 ~*~ 2012 ~*~ 2013 ~*~ 2014 ~*~ 2015 ~*~ 2016-2017 ~*~

nike nfl jerseys china,nfl jerseys cheap,cheap Baseball Jerseys,Wholesale Authentic NHL Jerseys,Authentic MLB jerseys cheap,cheap nhl jerseys china,cheap authentic nba jerseys,cheap nfl jerseys,Wholesale NFL Jerseys,nfl nike jerseys,Cheap NFL Jerseys Outlet,discount jerseys for sale,discount cheap nfl jerseys,wholesale nhl jerseys,Wholesale Cheap NFL Jerseys,cheap nhl jerseys from china,wholesale nfl jerseys,cheap nfl jerseys,cheap authentic mlb jerseys,wholesale nfl jerseys,mlb jerseys wholesale,wholesale mlb jerseys,cheap nfl nike jerseys,wholsale nfl jerseys,MLB Jerseys Supply,nfl jerseys cheap,nhl jerseys cheap,nfl jerseys cheap,cheap nhl jerseys,cheap nfl jerseys,nfl jerseys cheap,nhl jerseys for sale,cheap nhl jerseys,cheap nfl authentic jerseys,Wholesale cheap NFL Jerseys