Senaste Nytt på Jomgarden 2008

2003 ~*~ 2004 ~*~ 2005 ~*~ 2006 ~*~ 2007 ~*~ 2008 ~*~ 2009 ~*~ 2010 ~*~ 2011 ~*~ 2012 ~*~ 2013 ~*~ 2014 ~*~ 2015 ~*~ 2016-2017 ~*~

08-12-29

Om vi har lite tur så blir det valpar i slutet av Februari efter:

Ch Aubisqbleu du Val d'Ares
Ch Blues des Drayeres

"Aubisq"

"Tindra"

Efter mycket fixande väntar vi nu förhoppningsvis harlekin och svarta valpar efter Aubisq och Tindra!!! Tindra började löpa tidigare än planerat och så lagom till alla helgdagar, jul och nyår... istället för att Tindra fick ut och resa fick Aubisq fira helgerna i Sverige med trevligt sällskap av Tindra. Kvällen före julafton hämtade jag Aubisq på flygplatsen och sen har allt gått problemfritt. Aubisq är en stilig harlekinkille boende i Belgien. Han har en tjusig meritlista med flera championat och titlar, han är hd-röntgad med A/A och framförallt är han en underbar hund som är väldigt okomplicerad, kom in och kände sig som hemma direkt. Han är en cool kille med härligt temperament, inte ett dugg stressad efter flygtur och allt nytt runt omkring. Tindra är en härlig tik med riktigt blanksvart päls, hon är Svensk Champion och blev Best in Show på CBPs special 2008. Tindra har ett mycket vänligt temperament, snabb som en vessla och full med fart och energi såklart fri på höfterna hon också. Mer information om Tindra finns på hennes sida. Det här blir Tindras första kull och vi hoppas att valparna får båda sina föräldrars goda egenskaper, både till temperament och utseende... och har vi lite tur blir det i alla fall någon liten harlekin! Mer information se Valpar

Stort Tack till familjen Rooding för all hjälp så att allt gick att lösa!!!

På lördag åker jag tillbaka till Belgien med Aubisq och vi kommer att sakna honom...

Nu får vi hoppas hoppas att vi får små aubisqar om några veckor...

det är bara att vänta och se...

 

08-12-13

Strålande resultat från Österrike!!!

Stort Grattis till Jomgarden's fayrouz "Fay" och Kathi som varit på utställning i Wels,

 Fay fick Excellent och blev Jugend-Beste för domare Christian Janez!

Det var hennes tredje utställning och andra gången hon blir Jugend-Beste, en till innebär ett Juniorchampionat!

08-12-03  

HIPP HIPP HURRA DOM FYLLER 5 ÅR IDAG!

För fem år sedan kom Jomgarden's första valpkull till världen!

GRATTIS  ALENYA, AVANTI "Pascal", AMORETTI "Levis" & ARMAGNAC "Spiken"!!!

08-11-23

Utställningsdebut och valpflytt!

Vi börjar med att säga Grattis till Jomgarden's Fantasie "Puma" och Mikaela som idag har debuterat i utställningsringen med besked. De var i Hamar på Norska Vinnarutställningen och lilla gumman fick Ck och placerade sig som 3:a bästa tik! Eftersom de två första tikarna var champion redan så knep Puma Certet! Stort Grattis Puma!!!

Så var det dax för lilla Gnizta att flytta...

 Lilla Gnizta som kommer att kallas för "Iza" sitter nu på Arlanda och väntar på flyget hem till Malmberget. Tillsammans med matte Marie-Louse kommer den lilla loppan att få syssla med både agility och lydnad. Iza har tränat på att komma till vintern i norr och var idag mer eller mindre nära att flyga bort i snöblåsten. Hoppas att Iza har varit värd att vänta på och att hon blir en härlig träningskamrat, Lycka till med lilla loppan! 

 

      

  

och vart tog syrrorna vägen undrar Godiz?

Kvar hemma har vi nu lille Godiz som stannar tills han blir ca 16 veckor... en riktig liten goding!

  

08-11-22

Så var det bara två kvar...

för nu så är lilla Glittra på väg hem med sin fodervärd Karolin till Skelleftehamn. Lilla Glittra som kommer att kallas för Freiya kommer att få ett aktivt liv med framförallt agility. Stort Lycka till Karolin med lilla gumman, hoppas att ni kommer att kommer att få ett härligt liv tillsamman, du och den lilla virvelvinden! Mamma Flisa har även hon flyttat hem till Ulrika igen. Flisa är en hund som gör sig plats och har som vanligt fungerat utmärkt i gänget. Tusen tusen Tack för lånet Ulrika!!!

Och Glimmer fixade en !:a med Hederspris på SGVKs utställning i Gnesta, Grattis!!!

   

 

 08-11-11

Så var vi hemma igen efter några regniga och blåsiga dagar i Danmark...

Nordiska Vinnarutställningen i Herning var resmålet och visst gick det bra... vi hade nämligen med oss två danska Cert och två vinnartitlar hem :)

Jomgarden's De Luxe "Milton" fick Excellent och blev bästa junior med titeln Nordisk Juniorvinnare-08! I tävlan om bästa hane vann lilla gubben och fick Cert och blev även Nordisk Vinnare-08! Lilla Blå fick även hon Excellent fixade  tikcertet och blev 2:a bästa tik! Minstingen Jomgarden's Finesse fick Very Good, tyvärr delar dom inte ut Hp i Danmark och hon är inte helt färdig för Excellent ännu (vilket inte är så konstigt när man är precis 12 månader fyllda) Domaren gillade henne väldigt och tyckte att hon väldigt lovande men som fortfarande lite tunn i kroppen. Alla tre hundarna fick utmärkt temperament i kritikerna och skötte sig utmärkt både i ringen och i resan i stort. Vi träffade även Gitte med Quisa, underbara lilla stumpan som nyser på kommando, såå roligt att träffa er och alla ni andra vi träffade! Nya bilder på valparna kommer imorgon :)

Och så säger vi även Grattis till Jomgarden's Fantasie "Puma" som blivit godkänd i Anlagsklassen i viltspår!!!

Nordisk Juniorvinnare & Nordisk Vinnare-08

 Jomgarden's De Luxe "Milton"

Stort Tack Ulrika för valpvakt, mamma och pappa som hade resten av gänget

och såklart "Häll Hotell" som alltid är öppet! och Grattis kompis till nya championat på Hugo

08-11-04  

HIPP HIPP HURRA DOM FYLLER 1 ÅR IDAG!

För ett år sedan kom Jomgarden's F-kull till världen!

 08-11-02

Vi fick i alla fall med oss ett Cert hem från Växsjö, Glimmer blev 2:a Bästa Hane och fick sitt andra Cert och andra R-Cacib. Glimmer har haft en bra vecka då hans HD-resultat kommit och det var A/A!

Snart kommer det även nya bilder på flera av hundarna!

 08-10-27

Stort GRATTIS till Anne och Jomgarden's Cirocco "Cico" som i helgen fixade sista certet och kan numera titulera sig

NORSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION!!!

och medan Cico var stilig kille fixade kullsyster Caramell ett nytt nollat lopp med en 2:a placering i Västerås, en pinne och uppflyttning till klass 2. Grattis Eric och Caramell!!!

 08-10-12

Kanonresultat i Norge!!!

Stort GRATTIS till Anne och Jomgarden's Cirocco "Cico" som har haft en otrolig tävlingshelg på agilitybanan. I går vann dom både Hoppklass 2 och Agilityklass 2 och därmed uppflyttade i båda klasserna till klass 3. Idag så debuterade dom i Hoppklass 3 med en fin 8:e plats och så slog dom till stort genom att komma tvåa i Agilityklass 3 med CERT!!!!

Själv var jag till Sundsvall igår och hade i alla fall väääldigt trevligt sällskap ;)

 08-10-04

Vilken debut dom gjort!!!

Stort GRATTIS Annelie och Jomgarden's Calippo "Chippen" som idag debuterade i Apell Spår

 275.25 poäng trots en nolla och en klar uppflyttning till lägre!!!

Med tanke på att det faktiskt inte har gått fem månader sedan dom debuterade på tävlingsplanen har det varit härliga framgångar för Annelie och Chippen med  1:a pris i både Lydnadsklass 1 och 2, CBPs Klubbmästare i Lydnad och ett genomfört Mh med 1:a på skott och så nu Uppflyttade till lägre spår. Ska bli spännande att se vad ni kommer att åstadkomma i framtiden, mattes planer vet jag om och jag tror att hennes mål plus ännu mer är att räkna med av detta härliga par! Grattis igen!!!

 08-09-27

Vi Tackar så mycket för alla rader och gratulationer i gästboken, vi ska göra vad vi kan för att ni ska kunna följa även det här gänget i bilder och film. Här mår alla fortfarande prima, både mamma Flisa och valparna! Mina egna hundar har fått flyttat hem igen, de var hos mina föräldrar under valpningen och den första tiden. Nu får ni i fortsättningen följa valparna i deras egna:

>>> Dagbok för Kull G <<<

Sen har det kommit trevligt mail från Kathi Och Jomgarden's fayrouz "Fay" i Österrike. Dom har idag varit på utställning i Tulln och det gick strålande! Excellent och vinnare av klassen jugendklasse och så blev hon Jugend-beste!!! Grattis till en finfin debut!!!

Kathi & Fay

 08-09-24

 Så kom dom våran efterlängtade G-Kull

I morse kom Jomgarden's Born to be Free "Flisas" valpar. Tre stycken kraftiga och levnadsglada valpar blev det, en brindlehane och två tikar, en svart och en mörk brindle. Alla mår bra och vilar nu mätta och nöjda. Tusen Tack Ulrika för sällskap och hjälp, nu vet jag vem jag ska ringa när det blir dax för valpning ;)  

 Mer om valparna kommer när vi vilat upp oss men här kommer premiärbilderna...

Hane, brindle tik & svarta tiken

Svarta och brindletiken överst och hanen under

 08-09-23

Flisa har börjat fixa och dona så snart kommer det nog valpar.... !!!!

 08-09-21

Första Championatet inom Agility och en till som är på väg ditåt!!!

STORT GRATTIS Jomgarden's Born t be Lucy "Lucy" & Ulla som idag fixade tredje Certet i Hoppklassen och är därmed

SVENSK HOPPCHAMPION

och mer framgångar ....

Lucys halvsyster Jomgarden's Alenya snodde även hon tilll sig ett Cert i Hoppklassen genom en felfri runda och en 4:e plats!!! och den tredje halvsyrran Caramell gjorde sin debut i Hoppklass 3 i helgen med bla ett nollat lopp och fjärde placering, 0,3 sekunder från Certet... vad ska det bli i framtiden ??? Caramellen klev även högst upp på pallen i Agilityklass 1 och tog tjusigt andra pinnen med sex sekunders marginal till tvåan!!! GRATTIS i massor!!!!

Imorgon fyller Lucy och systrarna Flisa och Wilda fyra år, Grattis tjejer!!!

Flisa fortsätter att sucka och stånka... så hon kommer nog att fira fyraårsdagen lite lugnt här hemma,

vi får se hur länge hon kommer att vänta...

   

Caramell & Alenya

Imorgon fyller Lucy och systrarna Flisa och Wilda fyra år, Grattis tjejer!!!

Flisa fortsätter att sucka och stånka... så hon kommer nog att fira fyraårsdagen lite lugnt här hemma,

vi får se hur länge hon kommer att vänta...

08-09-19

Ska det verkligen gå mer än en vecka till...???

Flisa tar det med ro men man kan ju undra vad som finns därinne....

08-09-14

Nu är dom klara för Agility-SM 2009!!!

[Berché] - va´ f.n é dé ?!?

Bergerlaget där tre av fyra berger kommer från Jomgarden nämligen:

Jomgarden's Alenya - Jomgarden's Born to be Lucy - Jomgarden's Caramell

08-09-13

Så får vi säga GRATTIS till det nya Hoppklass 3 ekipaget!

Stort Grattis Jomgarden's Caramell och Eric som idag vann Hoppklass 2 och blev uppflyttade till klass 3!!!

   

08-09-07

Agility och Lydnad...

I helgen har Jomgardarna varit ute på tävlingsbanorna med strålande resultat igen!

Jomgarden's Born to be Wild "Wilda" och Holger har verkligen fått till det på agilitybanorna och har i rasande fart plockat pinnar och placeringar i toppen! I lördags var det återigen dax för ekipaget att kliva högt upp på pallen... En andraplacering med pinne i första Hoppklass 1 loppet och så en första placering med pinne och uppflyttning i det andra Hoppklass 1 loppet!!! Vad ska man säga... ni är så duktiga!!!

Nere i Skåne var det lydnadsklass 2 som gällde för Jomgarden's Calippo "Chippen" och Annelie... och dom var inte sämre än att dom också klev högst upp på pallen med ett 1:a pris på 165,5 poäng. Stort GRATTIS även om matte inte är helt nöjd med poängen, nu är det Lydnadsklass 3 som gäller  :)

   

Två gamla bilder på vinnarna... Chippen CBP's Klubbmästare i Lydnad, Maj-08 och så virvelvinden Wilda

Och ni som väntar... Flisas mage växer... :)

08-09-03

Så var vi hemma igen efter några dagar på Gotland!

Med oss hade vi fem hundar, tre som skulle ställas ut (Milton, Caramell och Lilla Blå) och så mina pojkar som tog semester från höglöpande Finesse. Vi fick fint väder och bodde perfekt med hundarna, nära till havet där Milton roade sig och så hann vi med lite turistande till raukarna och till Visby med botaniska trädgården mm självklart var hundarna med och turistade dom också...

Lördagen var det nationell utställning och med resultat vi är mer än nöjda med!

Milton fick Ck, CERT och blev Bästa Hane det blev Cert nummer två 12 månader gammal!

Caramell kom 2:a i Öppenklassen med Ck och placerade sig sen som 4:a Bästa Tik!

På söndagen blev Lilla Blå 2:a Bästa Tik med R-Cacib medan både Milton och Caramell fick nöja sig med 1:or trots väldigt fin kritik...

Tack mamma för att du ville följa med och pappa som var hemma med resten av gänget!


Jomgarden's De Luxe "Milton"


Jomgarden's Caramell


Blue Ice des Drayeres "Lilla Blå"


Och medan vi var på Gotland kom det sms...

GRATTIS till Wilda och Holgen

som återigen fick kliva högst upp på prispallen !!!

1:a i Agilityklass 1 med Pinne i Sala

Det var andra pinnen och segern i agilityklassen :)

 

och så Grattis till Engla...

först lite i efterskott på 1-årsdagen

och så till er inofficiella debut i utställningsringen!

Hederspris och Bäst i Rasen!

Grattis Engla & Eva!

 

Jomgarden's Engla

och så till sist en bild från Gotland på far och dotter, Nicko & Caramell!

Tjohoo! Flisa ÄR dräktig så nu ser vi fram emot slutet av September och vår kommande G-Kull!!!

Flisa var en otroligt duktig mamma och fixar hon allt lika fint den här gången så kommer allt att gå kalasbra!

Flisa med sin första kull...

  

08-08-26

Stort GRATTIS Anne & Cico !!!

I söndags var dom i Drammen på utställning och Cico blev Bästa Hane med CERT och Bäst i Rasen!

Det var Cert nummer två :)

 

 

 

08-08-24

Så var det dax att Gratulera igen....

Ett STORT GRATTIS till Eric och Caramell som fick kliva högst upp på pallen i Hoppklass 2!!!

Nu är det bara en pinne i Hoppklassen kvar till klass 3!!!

 

 

 

 

08-08-18

Nyköping - Norrköping

Det gick i alla fall bra för pojkarna...

På lördagen fixade Glimmer sitt första Cert och R-Cacib genom att placera sig som 2:a Bästa Hane på den Internationella utställningen i Nyköping med domare Gunnel Holm från Finland.

I Norrköping dagen efter var det Miltons tur att ställas och han fick Ck och blev Bästa Hane med Cert för domare John Wauben!

 

Certpojkarna: Glimmer & Milton

Lilla Blå som redan har tre Cert och står för Championat föll inte domarna i smaken...

 men söta Caramelll fick i alla fall en 1:a på söndagen :)

Caramell

Grattis också till Jenny och Lava som även dom fick första Certet på söndagen!

08-08-10

Så var det dax att Gratulera igen....

Ett STORT GRATTIS till Wilda och Holger som idag vann Agilityklass I i Strömsund och fick pinne!

Nu har lilltrolla en pinne i vardera klass!

08-08-06

Mycket har hänt sen senaste uppdateringen....

Flisa är parad med Ajax så förhoppningsvis får vi valpar i slutet av September!!!

Ta en titt på Valpsidan för mer information!

Ett lite sent Grattis till Flisas första kull som har fyllt ett år, Grattis Quisa, Urax, Milton och Pontus!!! Det är ett tag sedan de såg ut som på bilden här bredvid...

Caramell har gått från klarhet till klarhet på agilitybanorna!

STORT GRATTIS Eric och Caramell till följande resultat:

På tävlingen i Österåker den 30/7 fixade dom en vinst i Hoppklass 1 med pinne, Nedansiljan den 2/8 en 2:a plats med pinne och uppflyttning till Hoppklass 2 och så den 9/8 i Borlänge debuterade dom i Hoppklass 2 med en 3:e placering och en Pinne!

Vad ska det bli av er med den här framfarten???

och så har vi varit på en lite längre utställningstur i helgen som var, nämligen till

   Vilnius i Litauen... 

Första dagen ställde jag Ajax och Cita med resultatet; Ajax BIR, CERT och CACIB och Cita BIM med CERT!

Ajax fick därmed sitt fjärde CACIB och kan nu titulera sig Internationell Champion!!! Cita utökade sin titelrad med att få sitt 3:e CERT i Litauen och blev Litauisk Champion och dessutom Baltisk Champion!!!

Andra dagen var det Baltic Winnershow och Ajax blev återigen BIR och utökade titlarna med Baltic Winner-08 och Litauisk Champion! Tindra fick inget Excellent då hennes päls var "för ung" och saknade snören... hmmm ska vi vänta på att Tindra får cadenetter lär vi få väääänta i övrigt fick hon finfin kritik och jag trodde att danska domare hade liiite mer koll på vår ras... men men fyra Championat och en vinnartitel kanske man får vara nöjd med ;)

AJAX INTERNATIONELL & LITAUISK UTSTÄLLNINGSCHAMPION

BALTIC WINNER-08

CITA LITAUISK OCH BALTISK UTSTÄLLNINGSCHAMPION

 

och så avslutar vi med en efterfrågad bild... nämligen på Jaaga!

08-07-26

Så var det dax för nya stjärnan...

Idag har Caramell tävlat i Sundsvall och verkligen visat vad hon går för!

En 1:a placering i Agilityklass 1 med Pinne och en 2:a placering i Hoppklass 1 med Pinne

Stort GRATTIS Eric och Caramell!!!

 

och så har vi kompletterande resultat från Flisas tävlingshelg i Karlsdag:

18/7: Agilityklass 1, Placering: 6/82 Tid: 42,23 med 0 fel och Pinne

19/7: Hoppklass 1, Placering 28/67 Tid: 37,44 med 6,44 fel

20/7: Agilityklass 1, Placering 6/71 Tid: 45,51 med 0 fel och Pinne

20/7: Hoppklass 1, Placering 11/58 Tid: 40,80 med 0 fel

 

08-07-22

Först så säger vi återigen GRATTIS Ulrika och Flisa som i söndag fixade pinne nummer två i Agilityklass 1 genom en 6:e placering av 71 startande !!!

och sen säger vi BRA PLANERING FLISA, för nu har damen börjat löpa!!!

Flisa kommer att paras och mer information kommer på valpsidan inom kort, ni som väääntat på Flisas löp kan höra av er så får ni reda på framtidsplanen. Går allt som det ska blir det valpar till hösten!

Samtidigt som Flisa tävlade agility så debuterade Fay i utställningsringen i Österrike. Resultatet vet jag inte riktigt men hon hade fått fin kritik och pokal i alla fall :) Närmare rapport kommer! Här är ett par nya bilder på lilla gumman!

 

08-07-19

Så var det dax för lite uppdatering...

Förra helgen var vi till Alfta, domarändring och en väldigt annorlunda och kaotisk utställning överlag...

jag var glad över att Finesse skulle in för en annan domare, Sara Nordin, och lilla prinsessan hon blev väldans lovordad och fick Hederspris och blev BIR-Valp!

Samtidigt så fixade Nicko son Valter Cert båda dagarna i Tvååker, GRATTIS!!!

och igår så fick Flisa en pinne i Agilityklass 1 i Karlstad, GRATTIS Ulrika!!!

och så idag var vi till Köping och ställde för Ronnie Doedjins från Holland.

Finesse fick strålande kritik och fixade Hederspris och BIR-valp ännu en gång!

och Tindra fixade sitt sista CERT och titulerar sig numera som

SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION!!!!

 

08-07-04

Så var det dax för...

World Dog Show i Stockholm

Och vilken dag det blev!

26 berger anmälda för den italienska domaren Guido Perosino

Glimmer skötte sig jättebra och kom 4:a i Juniorklassen med Excellent!

Tindra fick Excellent och placerade sig som 2:a i Unghundsklassen bakom den tik som sedan blev Bästa tik!

och ja ska man debutera så ska man väl ta det största man kan hitta...

Jaaga gjorde en strålande debut!!!

 Excellent i Juniorklass och en 2:a placering bakom tiken som sedan blev Bästa Junior!

 

Jaaga & Tindra

och så i veteranklassen så fixade Cita ett Excellent och blev Bästa Veteran och fick tjusiga titeln:

World Veteran Winner 2008

Helnöjda är vi med fyra Excellent på fyra anmälda hundar! och Cita som blev den enda svenskägda hunden med en Vinnartitel!!!

och såklart ett Grattis till Lotta & Azur som blev Bästa Hane av dom korthåriga!!!

*********************************************************************

och så ett GRATTIS till Flisa och Ulrika som för ett tag sedan fixade en 5:e placering i Hoppklass 1!!!

Flisa har även börjat fundera på om hon ska börja löpa eller om hon ska vänta lite till ;)

 

08-06-28

STORT GRATTIS säger vi till Annelie och Chippen som idag har genomfört Mh med 1:a på skotten!!!

och ett STORT GRATTIS till brorsan Cico som i Norge har fixat andra pinnen i agilityklass 2 med en 3:e plats och så två pinnar i Hoppklass 2 med en vinst och en 3:e placering! Nu har han två pinnar i både hopp- och agilityklass 2!!!

Kullbröderna "Cico" och "Chippen"

 

08-06-20

Så kommer en liten snabbrapport från helgen som varit...

Vi har varit på två internationella utställningar i Lettland och resultaten får vi vara mer än nöjda med!

Ajax 2*BIR med CERT och CACIB,

på lördagen blev Ajax utplockad bland åtta finalister i gruppen men blev tyvärr inte placerad...

Cita 2*BIM & BIR-Veteran med Veteran-Cert och Tindra 2:a Bästa Tik med CERT och CACIB!

Både Ajax och Cita kvalificerade sig även till Crufts 2009!

Vi önskar alla en trevlig midsommarhelg!

Vi tar lite ledigt emellanåt från datorn i sommar och det kan dröja lite med svar...

Lite mer uppdateringar kommer inom kort med nya bilder på Quisa mm :)

 

08-06-01

Vilken helg dom har haft!!!

Ulla och Lucy hade verkligen flyt på agilitytävlingen i Skutskär...

Fick ett väldigt trevligt SMS från Ulla igår att Lucy fixat sitt första HOPPCERT!!! Tjohoo!!!

och inte nog med det för innan jag hunnit uppdatera hemsidan så kom ett till SMS idag... och javisst...

Ulla och Lucy hade fixat ett till HOPPCERT idag!!!

STORT STORT GRATTIS ULLA & LUCY!!!!

Jag ligger verkligen efter i mailhögen och jag vet att endel inte fått några svar... hoppas att min dunderförkylning ska försvinna bums så ska jag ta tag i det igen! men här kommer fler härliga nyheter som fanns bland mailen!!!

Vi säger GRATTIS till:

Cico har vunnit och fått "uppryck" i Agilityklass II och fixade även en andraplats i Hoppklass II i Stavanger!!!

och så lilla Fay i Österrike har visat framtassarna innan hon blivit sju månader!!!

Här kommer ett litet utdrag från Kathis mail:

"Last sunday we passed two examinations. The first one was the "wiener hundeführschein" the second was the first level from our dogschool. Now Fay is a tested "berufsbegleithund" (job-escort-dog, thats my own translation :-). it´s for dogs who are allowed to come along with the owner to their jobs - as Fay is doing every saturday.
In the next time we will make a little pyri meeting with a friend of mine, i hope someone will make photos.
and every week we train puppyagility, she is really great and is having much fun!"

  

Halvsyskonen norrmannen "Cico" och "Fay" från Österrike

 

08-05-26

Börjar med att skriva ett

Stort Tack till alla Gratulationer för Tindras Best in Show!!!

Tindra

Lördagen tillbringade vi på utställningen i Österbybruks herrgårdspark, fyra hundar anmälda och med lite hjälp med byten så gick det bra att visa dom mer eller mindre efter varandra. Först ut var Finesse i valpklass tillsammans med en jämnårig tikvalp, Finesse skötte sig och fick Hederspris och blev sen Bäst i Rasen av de två. Glimmer fixade en 1:a med Hederspris i juniorklassen och trots att det blev stressigt byte när han skulle in direkt efter Finesse skötte han sig jättebra och svansen viftade och viftade :) Lilla Blå fick Ck och fixade sitt tredje Cert! och så sist in var ju Cita som blev 2:a Bästa tik och Bästa Veteran!

Lilla Blå

Vi åkte hem lite snabbt och packade om och böt hund och så åkte vi efter Eva och Glimmer till Söderhamn, och sen vidare till Sundsvall på söndagsmorgon. Efter att ha följt bedömningen av rasen före så var det bara att konstatera att en av nio hundar fick Ck och resten fick blått och lite gult... Vi är jättenöjda då vi inte fick samma "färger" för återigen blev Finesse Bästa Valp, Glimmer fick en 1:a och Tindra fick Ck, Cert och blev Bäst i Rasen! Nu är det bara att vänta på att systrarna blir två år så vi kan jaga championaten! Tack Eva för en väldigt trevlig helg och Yvonne för handlerhjälp i Bästa tik i Österbybruk.

Glimmer

 

TINDRA

BEST IN SHOW

PÅ RASKLUBBENS SPECIALUTSTÄLLNING!!!

Tindra och Azur tillsammans med domaren Christian Janes från Österrike

Extra trevligt i BIS-finalen när man är inne med Lotta och Azur, Grattis Lotta till BIS-2 och BIS-Valp mm!

och inte nog med det...

Chippen blev CBP's KLUBBMÄSTARE i LYDNAD 2008

GRATTIS!!!

 

och bergerlaget där Alenya, Lucy och Caramell ingår vann agilityloppet i Knivsta av 11 startande lag,

GRATTIS till halvsystrarna!!!

 

08-05-12

Gårdagen tillbringades på utställning i Larv utanför Skara. Domare för dagen var Nils Molin och jag kan bara konstatera att han gillade hundarna jag hade med mig för det kunde inte gå så mycket bättre...

Först in var Finesse, lilla prinsessan skötte sig utmärkt och fixade galant ett Hederspris och blev BIR-Valp!

Näst på tur var Ajax som fick Ck och blev Bästa hane!

och så sist in var Lilla Blå som även hon fick Ck och blev Bästa Tik och fick Cert!

Veronica ställde upp som handler till Lilla Blå som sen blev BIM och Ajax sprang till sig BIR!

Vi skickar även ett Grattis till Pelle som fick Cert!

En riktigt riktigt bra dag med väldigt trevligt sällskap ;)

 

08-05-09

Flera framgångar!!!!

STORT GRATTIS till Annelie och Chippen

som ikväll klev högst upp på prispallen av 30 startande i den riktiga debuten i Lydnadsklass 1

med kanonpoängen 189,5 poäng och självfallet ett 1.a pris!!!

Tusen Tack för att du ringde och rapporterade och förgyllde vår fredagkväll!!

Bland mailen fanns det fler härliga resultat...

STORT GRATTIS till Gunilla och Alenya som i fredags fixade sina två första SM-nollor

och Anne och Cico som tagit sista pinnen i Hoppklass 1 och blivit uppflyttade till klass 2!!!

Vad ska man säga.... vilka underbara valpköpare ni är!!!

   

Halvsyskonen Chippen & Alenya

 

08-05-04

Igår kom ett väldigt trevligt SMS från Sandviken...

Wilda och Holger hade fixat en femteplacering i Hoppklass 1 och därmed tagit sin första pinne!!!

STORT GRATTIS Wilda & Holger!!!

Det ska bli väldigt roligt att se hur det går i fortsättningen då det här bara är början på deras tävlande!!

 

08-04-29

I söndags hade vi en liten extra valpträff hemma hos Eva och Glimmer. Stort Tack Eva för att du vågade släppa in hela gänget i er trädgård och för Tack god lunch och fika! Det var roligt att så många kom trots så sen planering, alltid kul att träffa er! Några av mina bilder finns under Valpträffar, det finns även bilder på Ylvas hemsida!

Jomgarden's Engla

 

08-04-22

Så äntligen lite uppdaterat...

I söndags var Tindra och jag till Västerås på utställning. Tindra skötte sig utmärkt som vanligt och fick en strålande kritik av Paul Stanton. Hon fick Ck och placerade sig som 5:a i Bästa Tik.

Vi har en extra liten valpträff nu på söndag i Rosersberg - Märsta

Vi får hoppas att det strålande vårvädret håller i sig och ni som har hört av er, mer information kommer :)

 

08-03-29

Så var Finesses debut gjord!

Sollentuna Valp- och Veteranutställning för domare Ann-Marie Maeland

Lilla prinsessan Finesse skötte sig som som en liten stjärna, domaren fick sig en puss, stod på bordet som ett liten ljus och  trippade runt och ställde upp sig fint. Lönen för det blev Hederspris och Bäst i Rasen och i gruppen placerade sig lilla fröken på en hedrande 4:e plats. Finesse kände sig nog lite liten, både till storlek och ålder då hon fick konkurrera med dom som var upp till 12 månader och när man dessutom hamnar mellan en terv och en briard blev hon ännu mindre:) Mamma Cita var också med, Bäst i Rasen Veteran och hon slutade sen på en 2:a plats! Jaaga var med och fick sig lite utställning och ringträning. Och hon skötte sig över förväntan så nu är det mer eller mindre bara att vänta på att pälsen växer ut så hon får komma med på riktigt!

 

08-03-26

Så var det återigen dax för agilityframgångar!!!

Alenya fixade i helgen en pinne i Hoppklass 2 och är nu även uppflyttad till Hoppklass 3!!!

GRATTIS!!!

Grattis även till Caramell som gjort sin officiella agilitydebut:)

 

08-03-18

Skånevisit!

I helgen tog en sväng till Malmö, Tänk att när man åker till Skåne är det fullt med pratglada, trevliga bergermänniskor! Tack alla för en trevlig dag, framför allt Tack till Anneli och Chippen som kom för vår skull! och Stort Tack till syster med familj som stod för mat och husrum! Med mig ner hade jag Cita och Flisa.

Flisa har nu fixat sitt andra Cert genom att få Ck och placera sig som 3:e Bästa tik, hon fick även R-Cacib (som blir ett Cacib) Cita fick också Ck och placerade sig som 2:a i Bästa tik och blev Bästa Veteran!

 

Underbara Chippen hade domaren inte vett att uppskatta...

Hur kan man inte se skönheten i en gosse som han???

 

På plats var även en son till Nicko (efter Jenka)

En otroligt glad och utåtriktad gosse som charmade till sig Hederspris i Valpklassen och blev BIR-Valp! Grattis!  

   

 

08-03-09

Måste ju förstås Gratulera Colin och Lizanne till deras officiella agilitydebut!!!

Framtiden ser verkligen lovande ut för er!!!

Här är en gammal bild på ekipaget!

och så en bild på världens finaste Cita med lite snö på nosen...

08-02-25

Det ville sig inte den här gången... A'zotis är tyvärr inte dräktig

Nu får vi vänta på Flisa i stället...

08-02-20

Jaaga 07-04-30

 

Så säger vi välkommen in i gänget till

"Jaaga"

(Cookie du Pic d'Espade)

Jaaga kom från Frankrike i april förra året och har bott hos Kim. Hon har nu hunnit bli ett år gammal och har varit här hos mig i snart två veckor. Det som började med att vi skulle vara hundvakt slutade med att Jaaga bor kvar här. Kim tycker inte att dom passar ihop och ser inte den riktiga drömhunden i Jaaga och då Jaaga verkligen trivs med livet här, och på den här korta tiden blivit en helt annan hund så stannar hon här. Och hon är verkligen en underbar hund... Hon är sprudlande glad att få vara med och inte behöva bli lämnad själv hemma. Hon har hittat av- och på knappen och är lugn inne och har full fart ute, när kvällen kommer är det en Jaaga som säger god natt tidigt och ligger i soffan på rygg och sover. Hon fungerar utan problem som en i gänget och har blivit riktigt bra kompis med alla och leker framförallt med Finesse. Jag vet att det är flera som väntar på nya bilder på damen men det får vänta lite tills hennes kropp och päls kommit i kondition vilket nog inte dröjer allt för länge då jag redan ser resultat!

08-02-13

Härliga nyheter!!!  Caramell är röntgad med HD-A/A

 

08-02-12

I söndags var Gunilla & Alenya och tävlade agility i Fagersta och...

det blev nya framgångar för Alenya!!!

En 2:a placering i Agilityklass II med pinne och därmed

uppflyttad till Agilityklass III

STORT GRATTIS!!!

Grattis även till Ulrika & Flisa som verkligen är på gång nu!!!

Snart så sitter det perfekt!

08-01-29

Valpar väntas förhoppningsvis i slutet av mars efter A'zotis och Ajax!

Om allt går som det ska beräknas leverans bli lagom till sommaren, månadsskiftet maj - juni!

     
A´zotis de la Fontaine des Schlitteurs Such EEch Ajax du Pic d'Espade

08-01-25

Ändrade planer...

Resan till Belgien blev tyvärr sent inställd så vi fick snabbt tänka om. Reservalternativen fick vi tyvärr inte till då vi bara hade knappt ett par dygn på oss innan parning i kombination med lång resväg och den andra gossen skulle under helgen befinna sig på stor spårtävling och hade ingen möjlighet att ta emot besök... Vi har nu lagt om planeringen och skjuter Chaos till framtiden och tar kavaljeren som var planerad att använda senare nämligen "Ajax", Such EEch Ajax du Pic d'Espade. Han är stolt pappa till våran F-kull. Ett härligt gäng på fem valpar som har härlig attityd till livet, fulla med fart och glädje. Jag har en av tikarna själv, Finesse, en fröken som verkligen är en frisk fläkt, stort föremålsintresse och positiv till allt, ett härligt energiknippe

Mer information kommer på valpsidan snart...

********************************************

Stort Tack för alla bilder... de kommer snart upp på deras sidor!

08-01-19

Härliga nyheter kom på sms ...

Ulla & Lucy tävlade agility i Timrå och slog på stort så vi får säga:

STORT GRATTIS till vinsten i Agilityklassen och CERT nummer ett!!!!

Foto: Ylva Malm

08-01-16

A'zotis löper och far snart till Belgien på date med Chaos!

Förhoppningsvis blir det valpar med mycket fart och arbetsvilja, mer information finns under Valpar!

     
Chaos du Val du Vent Doré A´zotis de la Fontaine des Schlitteurs

Så blev det bara en kvar...

Senaste dagarna har det inte hunnits med några uppdateringar av hemsidan för vi har haft besök av Katharina och hennes syster, blivande ägare till lilla Fayrouz. Katharina kommer från Wien i Österrike och har efter lång väntan äntligen fått sin lilla Fay. Fays planer för framtiden är fulla med aktivering som bland annat lydnad och agility men även lite mer udda planer med utbildning till räddningshund, service- och terapihund. Det ska bli spännande att få se hur det kommer att gå men jag är väldigt glad att få en sån otroligt trevlig och perfekt ägare till Fayrouz. Nu sitter jag och väntar på den lovade rapporten om att hemresan har gått bra... lämnade av dom på Arlanda i förmiddags och Fay tog det hela med ro trots all trafik runtom av både bilar, bussar och flyg. Katharina håller på med en hemsida och adressen dit kommer inom kort!

Good Luck with youre little girl Katharina!

 

08-01-01

Vi börjar med att önska alla ett härligt 2008!!!

Nyårsafton kom och nyårsafton gick utan några som helst problem, nya året började med dåligt väder, snöblask/regnande hela dagen och absolut inget bra fotoväder men eftersom två valpar skulle flytta under dagen så måste ju kameran fram...

Jag hoppas på lite bättre väder för då blir det nya bilder på de två fröknarna som är kvar här hemma.

Fazou blev hämtad först och han stannar i alla fall ganska nära, han flyttar nämligen till My i Västerhaninge. Min lilla nallebjörn till Fazou, valpen full fart men som ändå har tid att ta en stund i knä för lite gos. Ett tag efter att de hade begett sig på väg hemåt kom Mikaela och Patrik från Skara för att hämta hem lilla tösen Fantasie. Lilla "Puma" är ute på foder för att förhoppningsvis lämna nya små valpar här i framtiden. Fantasie kan ni även följa på Mikaelas hemsida: http://www.chezzays.com/

Stort Lycka till med era små, hoppas att de uppfyller era förväntningar!!!

Nästa flytt blir med flyg den 9:e...

 

Fazou "Cazoo" & My         Mikaela, Patrik & lilla Fantasie "Puma"

2003 ~*~ 2004 ~*~ 2005 ~*~ 2006 ~*~ 2007 ~*~ 2008 ~*~ 2009 ~*~ 2010 ~*~ 2011 ~*~ 2012 ~*~ 2013 ~*~ 2014 ~*~ 2015 ~*~ 2016-2017 ~*~

nike nfl jerseys china,nfl jerseys cheap,cheap Baseball Jerseys,Wholesale Authentic NHL Jerseys,Authentic MLB jerseys cheap,cheap nhl jerseys china,cheap authentic nba jerseys,cheap nfl jerseys,Wholesale NFL Jerseys,nfl nike jerseys,Cheap NFL Jerseys Outlet,discount jerseys for sale,discount cheap nfl jerseys,wholesale nhl jerseys,Wholesale Cheap NFL Jerseys,cheap nhl jerseys from china,wholesale nfl jerseys,cheap nfl jerseys,cheap authentic mlb jerseys,wholesale nfl jerseys,mlb jerseys wholesale,wholesale mlb jerseys,cheap nfl nike jerseys,wholsale nfl jerseys,MLB Jerseys Supply,nfl jerseys cheap,nhl jerseys cheap,nfl jerseys cheap,cheap nhl jerseys,cheap nfl jerseys,nfl jerseys cheap,nhl jerseys for sale,cheap nhl jerseys,cheap nfl authentic jerseys,Wholesale cheap NFL Jerseys