Senaste Nytt på Jomgarden 2006

2003 ~*~ 2004 ~*~ 2005 ~*~ 2006 ~*~ 2007 ~*~ 2008 ~*~ 2009 ~*~ 2010 ~*~ 2011 ~*~ 2012 ~*~ 2013 ~*~ 2014 ~*~ 2015 ~*~ 2016-2017 ~*~

    06-12-31  

Hemma igen!

Cita har i mellandagarna varit på date i Frankrike.

Eftersom det här  blir Citas sista kull ville jag väldigt gärna få en kull med mörka valpar... efter mycket letande så hittade jag "Shadow" eller Ugolin Du Picourlet. En härligt svart fransk gosse med A-höfter och en karriär som bland annat agilityhund. Shadow är en underbart trevlig och stabil hund. Framåt och positiv till livet. En härlig nallebjörn med en riktigt riktigt svart blank päls. Han är skottfast och har ett underbart temperament... det blev inte bara Cita som blev kär i Shadow - man blir varm i hjärtat när man träffar en sån hund! Kan nog inte riktigt beskriva känslan när vi fick träffa honom men åhhh vilken hund!!!

Vi blev kvar i Frankrike några dagar, och trevligare människor än Shadows ägare får man leta efter. Förutom Shadow hade dom ett gäng med nio stycken vuxna berger plus ett par border collies och en gammal dvärgpudel. En underbar 12-veckors valp samt en kull med 7 (!) bergervalpar på fyra veckor. Alla hundarna bodde inne och ja... dom fick plats i soffan allihop! Hundarna var familjemedlemmar så deras familj var stooor! Hade kunnat ta med dom hem allihop!!!

Nu är det bara att hoppas och hålla tummarna hårt att det blir valpar!!!

Tack till alla inblandade!!!

Un grand Merci ā Giséle et Jean-Patrice Choux et ses fille!

Hoppas att ni får ett riktigt Gott Nytt År!!!

Och så ett lite försenat Grattis på 1-årsdaget till Nicko och Lisas valpar!!!

06- 12-18

Både bra och dåliga nyheter...

Tråkigt nog så visade sig ultraljudet att Flisa inte var dräktig... förmodligen vill Flisa göra karriär före hon tar på sig rollen som mamma. Hon kommer att paras igen på kommande löp med Nicko, förmodligen under sensommaren. Som det ser ut nu så kommer det att bli två eller eventuellt tre kullar mot slutet av sommaren så då hoppas vi att det kommer bli ett helt gäng valpar...

Den roliga nyheten är att Cita löper och kommer i mellandagarna att åka till Frankrike för att paras! se mer på Valpsidan

Vi önskar Er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År!!!

06- 12-03  

HIPP HIPP HURRA DOM FYLLER 3 ÅR IDAG!

För tre år sedan kom Jomgarden's första valpkull till världen!

GRATTIS  ALENYA, AVANTI "Pascal", AMORETTI "Levis" & ARMAGNAC "Spiken"!!!

06-11-25

Jomgarden har fått sitt första Elitekipage i Lydnad!!!

Stort Grattis till Ann-Sofie och Pascal (Jomgarden's Avanti) som idag galant fixade 1:a pris på 273 poäng i Lydnadsklass 3 och nu klara för Eliten och jakten på Lydnadschampionate!!!

Cita är stolt att Pascal går i hennes fotsteg ;)

 

 

06-11-19

Änne en utställningshelg... SGVK utställning i Sparreholm

Valparna först ut, båda skötte sig fint och det är kul att ha två så små som står som ljus på bordet och låter sig hanteras av domare, sen det där att använda fyra ben när man ska gå är inte det lättaste men Lilla Blå har börjat förstå ;) Båda valparna fick Hederspris med väldigt lovande och fin kritik förutom att Blå rörde sig bättre (hon skuttade inte som sin syster...) Lilla Blå blev bästa tikvalp och sedan även Bäst i rasen mot hanvalpen. Wilda deltog i öppenklass och fick Ck och placerades som 3:a bästa tik med fin kritik och så Cita som även hon fick Ck och blev 2:a bästa tik och BIR-Veteran.

I finalerna placerade sig även Lilla Blå 2:a BEST IN SHOW VALP och Cita blev 2:a BEST IN SHOW VETERAN

     

Vi passade även på att ta en snabbvisit hos Pia och Ellie, ett riktigt litet yrväder som fortfarande är söt som en riktig Caramell :)

Idag, söndag, så var det Colins tur i utställningsringen. Platsen för debuten var Mjölby och Colin föll domare Fredrik Steen i smaken och blev Bäst i Rasen Valp

Colin

***********************************************************************

Vi kan även meddela att vi förhoppningsvis kommer valpar i mitten av januari efter Flisa och Nicko

    

06-11-15

Här kommer en liten rapport från helgens utställningar...

På lördagen hade SGVK utställning i Gråmanstorp Chippen kom tvåa bland hanvalparna och Lilla blå och Tindra kom tvåa respektive trea bland tikvalparna, Cita fick Ck och blev placerad som 4:a bästa tik och Nickos dotter Zippie vann juniorklassen och fick Hp. På söndagen blev Lilla Blå BIR Valp i Enköping och Tindra kom tvåa med Hp, samtidigt var Cico på utställning i Norge och blev BIR Valp för Helge Lie.

Chippen

Zippie

 Anne & Cico

06-11-04

Ett stort Grattis till Eva & Levis och Holger & Wilda som igår debuterade officiellt i agility!

Det innebär att 100% från Jomgarden's A och B kull tävlar officiellt - Vilket gäng!!!

Lycka till i fortsättningen !!!

06-11-04

Först ut att debutera i utställningsringen av C-valparna blev Cico...

den 28:e oktober blev han Bäst i Rasen för domaren C. Broecker-Schneider i Eidsvoll, Norge

GRATTIS!!!

06-10-29

Nu vet jag var all päls på valparna i Kull C finns.... den finns hos Colin!

Idag kom Colin på besök, en lurvig gosse hade det blivit ;) Tindra och Lilla Blå tyckte Colin var lika skum som Colin tyckte att dom va så så mycket lek blev det inte. Några bilder blev det på gossen, inte dom bästa men ända något. Spiken och Jenny tittade också förbi, Tack för att ni kom, jättekul att ses!!!

Sen så har jag en fråga till Er också...

OM en vuxen hund snor åt sig valpmat blir den då en valp???

Anledningen till att jag frågar är att jag för tillfället har en fawnfärgad "valp" i huset, idag på tävlingen var det speciellt tydligt att han äter lite valpmat då och då... hopp och bus och en Nicko som skuttade och nafsade i armen på mig under fria följet... tävlingsredovisningen slutar nog där... han är en underbar liten hund min Nicko... många skulle nog bli sura och besvikna men jag är som jag är... jag älskar min lilla prick och har han roligt så har jag roligt... med eller utan bra poäng!

Fast kanske ska vi passa valparnas mat lite nogare i framtiden....

06-10-21

Så hade Nicko och jag debuterat i Lydnadsklass 3...

Inget 1:a pris blev det men jag är mycket nöjd med dagens tävling. 244 poäng blev det och jag hade en glad fast lite okoncentrerad hund ute på planen i ösregnet. Det var första gången vi körde hela trean på en gång och första gången med dirigering och det fungerade bra. Den suraste missen blev sändandet till rutan... Nicko sprang i full fart raka vägen till rutan, jag kommenderade honom ligg och han var näst intill i mitten av rutan, så fint så... ända till det kom en liten doft som bara måste kontrolleras varav Nicko reste sig och jag fick kommendera ligg igen, lite surt. Att han sen gjorde en tjusig inkallning från rutan och kommer upp på höger sidan för att runda mig och komma in i fotposition och att han sen bara måste fixa till metallapporten så den stod på högkant innan han kunde ta den kan man inte annat än le åt. - han är en riktig lite guldfärgad charmör min Nicko! Mattes lilla gubbe som ställer upp i regnet...

06-10-10

Idag kom A'zotis HD-resultat

  Glatt konstaterat blev resultatet B = HD fri

06-10-07

Igår fick vi besök från Norge...

Det var Line från kennel Real Scoop med sina berger Harriba och Diesel och så Monica med Diesels kullbror Birk, ja sen så var ju förstås lilla Pippin med också, Lines parson. Line och hennes hundar har jag haft koll på länge över nätet men nu så fick jag se dom live... de var precis lika härligt glada och positiva som de ser ut på bild. Det var jättekul att ni tog svängen förbi hos oss, vi får väl ta en sväng till Norge senare. :) Tyvärr så tyckte min kamera att det var alldeles för skumt ute så det blev inga bilder men vill ni se dom så gå in på Lines hemsida : http://www.kennelrealscoop.com/

      

Diesel, Harriba & Pippin i full fart

  Birk

 Bilderna lånade från http://www.kennelrealscoop.com/

06-09-24

Cita debuterade officiellt i veteranklass på SGVK Nationella Utställning i Rimbo, resultat blev:

BIR Veteran

2:a BEST IN SHOW VETERAN

 

 

06-09-23

Idag har A'zotis imponerat på Solna-Sundbybergs Bk!

Lilla fröken Zotis genomförde ett väldigt bra MH som galant avslutades med en 1:a på skott (Visar ingen berördhet. Snabb kontroll och sedan helt oberörd)

Stort Grattis till Er!!!

(Protokoll)

   

06-09-22

HIPP HIPP HURRA DOM FYLLER 2 ÅR IDAG!

För två år sedan kom Jomgarden's andra valpkull till världen!

GRATTIS  LUCY, WILDA & FLISA  !!!

   

                        

06-09-21

Dax för lite komplettering av Lucy och Ullas resultat...

Den 10/9 deltog dom på Stockholmsdistriktets DM i Agility, ett hopplopp och ett agilitylopp räknades samman och Lucy och Ulla placerade sig på en fin 3:e plats! På tävlingen i Gävle den 16/9 vann de inte bara Hoppklass 2 utan fick även ta emot Domarens Hederspris för bäst utförda lopp/handling, och med en bra säker slalom. Vi lyfter på hatten och säger Grattis igen!!!

06-09-17

På agilitytävlingen i Skutskär fanns ett helt gäng från Jomgarden på plats, Spiken, Levis och Alenya samt små halvsystrarna Flisa, Lucy och Wilda, endel tävlade och några fanns i publiken. Jag träffade även Toupie med sin nya familj och hon såg ut att må utomordentligt bra! Tindra och Lilla Blå fick även de följa med på sina livs första agilitytävling och fann sig i den nya miljön fort (nya bilder på de små kommer... kameran hinner inte med)

Ett stort Grattis till Ulla & Lucy som i lördags vann hoppklass 2 med pinne och idag kammade hem en 2:a placering med pinne och där med uppflyttning till Hoppklass 3! Gunilla & Alenya kom igår 2:a i Agilityklass 1 och tog sin pinne nummer två!!! och ni som undrar... ja Cita var med och... ja vi diskade oss i båda loppen ;)

  

Alenya & Lucy Foto: Jenny Haddleton

06-09-11

Snart har en vecka gått sen vi hämtade hem de små trollen...

Allt går över förväntan, Cita och Nicko accepterade genast att familjen utökats. Tänkte att jag skulle skriva om hur första dagarna gått men jag kan bara konstatera att allt går så otroligt bra! De är så glada och positiva valpar som anpassat sig jättefort. Namn har de också fått, lilla svarta Blues lyssnar nu till "Tindra" och syrran Blue Ice... ja det blev "Lilla Blå". Vi har börjat med lite träning och så fort jag går in i köket så har jag två valpar som sitter mitt på golvet, fulla av förväntan om något ätbart. Koppelträning och lite bordsträning har det blivit. Bilåkande har gått jättebra och jag har två små som glatt skuttar till bilen och sätter upp framtassarna för att bli upplyfta. Föremålsintresset är stort hos båda och mina gummistövlar hittade jag första morgonen under sängen men annars samlar de ALLT i sina korgar - gullungar!. Ja de första dagarna kan sammanfattas som kalasbra!!! och det kliar så i fingrarna att få börja ordentligt med att träna men de har inte vart här i en vecka ännu ;)

I helgen har Flisa och Ulrika tävlat agility i Lindesberg, en 4:e och en 7:e placering blev resultatet, samtidigt som Nickos dotter "Zippie" (Coup de Vent Ourse) blev BIR-VALP på den internationella utställningen i Sofiero för domaren Béla Siklķsi, Ungern. Pappa Nicko är så stolt!

  och ett Stort Grattis till min syster Åsa och Robban som i lördags gifte sig!

06-09-06

Så var det dax... en snabbvisit till Frankrike för att hämta  hem våra nya familjemedlemmar!

Välkomna till Sverige systrarna Blue Ice och Blues des Drayeres

Och vad ska man säga... När Suzanne och jag kommer ut i ankomsthallen är det första vi ser uppfödare Nathalie sittandes på golvet, transportburen är öppen och lösa ute på golvet skuttar MINA valpar runt runt! Reserverade? Nej här möts man av massor med pussar och alldeles lyckliga valpar... man kan inte annat än bli varm i hjärtat!

 

Sista pussen från Nathalie

Flygresan hem gick otroligt smidigt, båda tog det förvånansvärt bra med humöret på topp hela tiden. Väl hemma mitt i natten trodde jag att valparna skulle vara trötta efter att rest hela dagen men icke... nu var dom utvilade ordentligt och tog genast itu med alla tuggben och leksaker! Inget pip och gnäll bara glada!

Dagen idag har fortsatt lika dant, bara lyckliga och positiva valpar. Hungriga till tusen och föremålsintresse finns det gott om - bådar mycket gott inför framtiden!! Mitt i alltihop kom kennelkonsulenten på oanmält besök och ja hon fick inte mycket sagt... charmad av två små!

Un grand merci ā Nathalie!!!

Och ett stort Tack till ni som har hjälpt mig på ett eller annat sätt och framför allt Suzanne som har varit en pärla med planeringen av resan!!!

       
Blues des Drayeres Blue Ice des Drayeres

06-09-02

Agilitytävlingar...

dagen har tillbringats i Sala på agilitytävling... och Ja... Cita och jag tävlade eller rättare sagt något åt det hållet ;) Två diskningar blev resultatet och det var precis vad vi hade räknat med.... undrar om man kan få bli "nerflyttad" till klass 1 igen... Hur som helst så var det inte direkt "vår" dag riktigt i Sala men Flisa gjorde ett fint hopplopp med en retligt femfelare. Däremot så kom ett trevligt samtal från Östersund! Även där var det agilitytävling och Alenya visar formbesked ordentligt och fortsätter med vinsterna från Frövi och tog även hand om förstaplatsen i hoppklassen med pinne och uppflyttning!!! Agilityklassen blev det en fjärdeplats med fem fel (tror jag det var) Fler resultat läggs ut efter morgondagen! 

06-08-21

Idag har resultaten från helgens stora agilitytävling i Frövi trillat in...

och vilka framgångar!!!

Alenya & Gunilla vann både Hoppklass I och Agilityklass I och fick därmed två pinnar med sig hem! och som om inte det räckte så vann Lucy & Ulla Agilityklass 2 på lördagen och kom 3:a på söndagen, nollade lopp och så hade dom två pinnar till!!! Lucy fixade även en fin 5:e och en 7:e placering i Hoppklass 2.

Alenya har nu en pinne i Hoppklass 1 och två pinnar i Agilityklass 1

Lucy har en pinne i Hoppklass 2 och två pinnar i Agilityklass 2

STORT GRATTIS !!!!

 

06-08-12

Första Nickovalpen har debuterat i utställningsringen...

Ett Stort Grattis till "Zippie" (Coup de Vent Ourse) som idag blev BIR-VALP på den internationella utställningen i Ronneby för domaren Jahn Stääv

Tack Lotta för bilderna ;)

 

 

06-08-04

Alenya har varit och tävlat agility i Rättvik, en tredjeplacering blev det! Den lilla damen har en enorm kapacitet och den dagen då hon har tid att tänka på sin förare så kommer dom bli väldans farliga på banorna ;)

Alenya har nu överlåtits och ägs nu helt av Gunilla Jernberg, hennes sida kommer inom kort att finnas under Kull A.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* ~*~

För er som undrar så har alla fyra C-valparna lämnat positiva rapporter från sina nya hem, allt verkar gå jättebra!

06-07-23

Vilken dag på Lövudden det blev...

Flisa blev Bästa Tik och Bäst i Rasen med Cert & Cacib och Spiken Bästa hane och BIM med Cert & Cacib och därmed

  Jomgardens första Utställnings Champion!!!!

GRATTIS JENNY & ULRIKA!!!

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* ~*~*~

Samtidigt är Lucy och Ulla och tävlar agility i Åtvidaberg, två nollade lopp i Hoppklass 2 och en till pinne!! GRATTIS ULLA!!!

06-07-16

Så blev det då sådär tomt... väldigt tomt och tyst, Cita och Nicko ligger ute och inga valpar som skuttar omkring. Nu så har även vår lille charmör Chippen, Jomgarden's Calippo flyttat. Han beger sig till Bromölla i Skåne och kommer att bo tillsammans med Annelie och Dennis Hammarquist och så lakelandterriern Tex. Det känns jättebra och roligt att alla fyra valparna får härliga aktiva hem, förhoppningsvis kommer de i framtiden att synas på lydnads- och agilitybanorna. Och eftersom det blev så tomt här hemma så antar jag att det är desto mer livat hemma hos de nya ägarna ;) Nu är det bara att börja längta och planera inför nästa valpkull som det förhoppningsvis inte dröjer allt för länge till, och planen är att denna gång får Cita nöja sig med att bli mormor! Hon får vänta till vårkanten med att få egna valpar, då kommer Cita att få sin allra sista kull om allt är som det ska. Hon är redan nu, förutom pälsen som är lite gles, i fin kondition.

Vi önskar Chippen all Lycka till i sin nya familj

C-valparna får du i fortsättningen följa på deras egna sidor som finns under Kull-C...

 

06-07-15

Så åkte Jomgarden's Cirocco till vardags Cico... vår lilla buse flyttar till Råholt i Norge och kommer bo hos Anne Fosser och Ørnulf Holm. Han kommer få fyra nya hundvänner och jag kan tänka mig att denna lilla Cico kommer att sätta fart på dom. Han är en liten kille med humöret på topp och far runt som en liten raket... jag kan tänka mig att Cicos liv inte kommer innehålla så många tråkiga stunder ;)

Vi önska Cico all Lycka till!

 

Kan även passa på att meddela att både Colin och Caramell, eller Ellie som hon nu lyssnar till har funnit sig väl till rätta i sina hem!

 

      06-07-14     

Pascal & Ann-Sofie har haft en kalasvecka!

1:a pris i lydnadstvåan i onsdags och idag var dom på Internationell Utställning i Högbo, Pascal blir 2:a Bästa Hane och får sitt första Cert och R-Cacib!!!

Tjhoooo!!!!!

 

06-07-13

Så var det dax för nästa valp att flytta...

Vår allra sötaste lilla Caramell har idag flyttat till Pia Fernqvist i Esikilstuna. Hon kommer där att bo tillsammans med ett gäng med golden - snacka om katt bland hermelinerna ;)

Caramell kommer att samägas med mig och förhoppningsvis lämna lite egna småkarameller längre fram.

Vi önskar Caramell all lycka till med sin nya familj!

Besök gärna hennes hemsida på Kennel Khemosabi

Caramell & Pia

 

06-07-12

Ett Jätte Grattis till Pascal & Ann-Sofie som i den officiella debuten i Lydnadsklass 2 galant fixar ett 1:a pris trots en nolla, och får en fin en 2:a placering

och...

 det är inte alla som kan skryta med en 10 på helheten!!!

Ni är kanonduktiga !!!

Blir det trean nu eller kanske en satsning på LP???

06-07-11

Först att lämna mamma och syskon för att ta sig ut i den stora världen är Jomgarden's Calypso dagligdags kallad för Colin. Våran lilla nallebjörn och charmör har idag flyttat till Åsbro utanför Askersund och kommer där få sällskap av en cavalier vid namn Ludde, vi får se hur länge Ludde får ha sina öron ifred ;)

Vi önskar Colin all lycka till med sin nya familj!

 

Colin & Lizanne

 

 

06-07-10

Valparna börjar bli färdiga för flytt, veterinärbesök idag:

Fyra välmående valpar, friska och krya utan några som helst anmärkningar - Skönt!!!

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* ~*~*~

Jag är nu återförsäljare åt "Hundsaker"

Dom har diverse produkter med bilder på olika hundraser. Jag har bla magneter, nyckelringar, bokmärken och knappar med Berger des Pyrénées.

Mer kommer inom kort här på hemsidan men tills dess går det bra att maila eller ringa för mer information!!!

 Representant för rasen och avmålad modell är Nicko!

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* ~*~*~

Stort Grattis till Ulla & Lucy som har plockat sina pinnar och tävlar nu i både Agilityklass 2 och Hoppklass 2

06-06-22

Jag önskar Robert och Elisabeth all Lycka till med Toupie.

 Efter väldigt tråkigt besked att Toupie har C på höfterna och därmed inte kommer att användas i avel så har hon efter långt övervägande fått flytta. Robert och Elisabet har nu haft Toupie i en vecka och de trivs tillsammans och hon kommer att få bo kvar hos dom. Känns väldigt tomt här hemma, Toupie är en härlig hund och kommer att saknas mycket men vetskapen om att hon har fått ett jättebra nytt hem är toppen! Hon kommer att finnas kvar här på hemsidan tills hon får sin egen hemsida.

              

Vi önskar Er alla en Trevlig Midsommar!

              

06-06-18

Utställning i Avesta!

Fyra hundar från Jomgarden deltog - fina resultat... se resultatsidan

Vi deltog även för första gången med en uppfödargrupp, Cita kunde av förklarliga skäl inte delta med avelsklassen ;)

Gruppen fick 1:a med Hederspris och blev Bästa grupp i rasen med följande kritik:

"Breeders group with very high level of individuall quality and good level of resemblance of type"

     

Armagnac "Spiken", Avanti "Pascal", Born to be Free "Flisa" & Born to be Wild "Wilda"

06-06-12

Nyhemkomna från Finland

Helgen har vi tillbringat i Helsingfors på Europavinnarutställningen. Toupie och Nicko var anmälda och det var totalt 20 berger på plats. Systemet i bedömningen kom vi inte riktigt fram till men båda fick Ck och placerade sig 2:a respektive 3:a i sina klasser. Lite rörigt blev det men jag tror att bästa hanen från Stora Stockholm - Vagabond de la Tuile au Loup blev BIR... Tyvärr inga foton från helgen då det blev dålig kvalité på bilderna från hallen. Vi hade en trevlig helg och är nöjda och trötta hemma igen!

06-05-28

Årets Rasträff Club Berger des Pyrénées

Domaren var Karin Åkesson och hon hade 43 anmälda Berger att döma, bland dem var Pascal, Spiken och Toupie. Spiken kom tvåa i öppenklassen med Hederspris med Pascal bakom på en tredje placering. Toupie kom även hon tvåa i öppenklass med Hederspris.

Desto roligare var det på Klubbmästerskapet i lydnad där Pascal vann med 190,5 poäng i klass två och Spiken kom på andraplats med 166 poäng i klass 1. Grattis!!!! Synd att jag inte åkte hemifrån tidigare... fler bilder från Rasträffen fiinns på Ann-Sofies hemsida www.gossarna.com

Under helgen har även Ulla och Lucy tävlat i Kumla och återigen fixat en pinne och blivit uppflyttade till klass 2! Grattis!!!!

Ann-Sofie & Pascal Jenny & Spiken

06-05-25

Nu har Toupie debuterat officiellt! och det med besked...

Cert, Bästa tik och Bäst i Rasen!

och en strålande kritik av domare Per Svarstad (som Toupie inte var så förtjust i) På utställningen placerades samtliga i BIS och Toupie kom på en fin 6:e plats trots att hon var lagom munter i regnet ;) Här är kritiken:

"Utmärkt typ och storlek, trevligt feminint huvud med vackert uttryck, välställda öron, bra överlinje, utmärkt kropp, bra ben och tassar, välvinklad, utmärkta rörelser, bra pälskvalitet, aningens osäker"

Eftersom det regnade hela dagen så blev det inga nya bilder

06-05-20

Agilitydax...

Tävlingen i Bro-Håbo blev nya framgångar för Jomgarden!

Lucy tog en 2:a placering och en pinne till i Hoppklass och har nu två pinnar i vardera klass! Lucy kom även 7:a i agilityklassen med 5 fel. Flisa tävlade också och kom på 13:e plats i hoppklassen. Ni är så duktiga allihopa!!!

06-05-16

  Så kom dom, våra efterlängtade Cita-Nicko valpar! 

Se fler bilder på Valpsidan!

 

06-05-14

Man blir trött efter att ha letat efter den perfekta lyan...

 

06-05-07

Hej vad det går... Lucy har tagit en pinne igen!

och syrran Flisa har nu även hon debuterat i agility, KUL!!!

Flisa & Ulrika

06-05-06

Trean nästa!

Idag så satt det... I:a pris nummer tre och därmed LP2. Det blev en solig och trevlig dag i Bro-Håbo, en bra dag för Östhammars BK då det blev tre ÖBK-are som fixade LP!

Förutom min Nicko så gratulerar vi:

Nova och Linda till LP1 & Dixi och Thomas till LP2

Zelda och Anneli.... vi saknade er.........

 

 

Lucy tog inte bara sin första pinne i hoppklassen i helgen utan fixade även en pinne i agilityklassen och flera fina placeringar!!! Ni är kanonduktiga Grattis Lucy & Ulla !!!

06-05-01

Utställningsdax...

Första utställningen för Toupie blev en inofficiell utställning i Strängnäs. Domare för dagen var Thord Byström och min Toupie föll honom i smaken, Hp BIR & BIG 5:a blev resultatet med kritiken:

"Fem tik med mkt tilltalande uttryck, mörka ögon, välskuret huvud, välburna öron, mkt vacker hals och resning, bra prop. i kropp, normala vinklar, bra benstomme, mkt bra päls med bra färg, rör sig med mkt bra harmoni, mkt bra och trevligt temperament, välvisad"

Toupie skötte sig som en stjärna, sprang fint och stod som ett ljus under bedömningen på bordet! Inte illa för att vara hennes livs första utställning!

Och så...

Grattis till lilla Moalitz Lova Lavendel till BIR Valp!

06-04-30

Grattis Lucy & Ulla till första pinnen i hoppklass 1

06-04-22

Jomgarden kan nu vara stolta över Spiken & Jenny som har debuterat inom bruks!

Appell spår med resultat Godkänt!    Grattis!!!

*********************************************************

Stort Grattis till min trimkund sussexspanieln "Burre"

som tog Cert och blev BIR och BIG 3:a på utställningen i Stockholm 18/4!!!

06-04-13

Här är första bilden på en ur Jomgarden's C-kull!

Ultraljud bekräftade mina aningar...

Cita ÄR dräktig med flertalet foster!!!

Nu bokar vi in mammaledigt mitten av maj!

En riktig trevlig Påsk till er alla!!!

   06-04-09   

  Det var långt ifrån en fullträff... 

men det räckte ändå till 1:a pris nummer två !!!

163 poäng i Lydnadsklass 2 och en 6:e placering

Och så stora Grattiskramar till våra träningskompisar...

Zelda & Anneli - 1:a pris och en 3:e plats!!!

 

06-04-02

Grattis Alenya & Gunilla till första pinnen i hoppklass 1

och en fin 2:a placering och en 6:e plats i agilityklassen!!!

 

 

06-04-01

Tre av Citas valpar har idag genomfört MH...

  Spiken (Armagnac), Pascal (Avanti) & Levis (Amoretti)

Pascal med 1:a på skott, Levis 3:a och Spiken avstod (Nicko fick stanna hemma pga sjukdom)

Nu är det bara ut och köra bruks ;)

Så har vi fått tillökning!

Igår så kom hon till Sverige- Toupie, en 3-årig tik från Frankrike. En härlig hund med massor med utstrålning, tjusiga rörelser och ett härligt humör. En mycket lättflirtat dam då hon absolut inte kan motstå godis. Hon har redan kommit in i familjen och ligger just nu på rygg och sprattlar med alla fyra ben i luften! Härligt!

Hmmm låter jag nöjd??? SUPERNÖJD är ordet... föll pladask för en underbar hund!

VÄLKOMMEN TILL SVERIGE TOUPIE!!

Toupie de la Fontaine des Schlitteurs

Un grand merci ā Mme Scherer et ses filles!

Och ett stort Tack för all hjälp!

06-03-04

Nicko har tävlat igen...

159 poäng, ett ynka poäng för lite men vad kan man begära när bästa kompisen sitter i bilen och dessutom löper...

06-02-15

A'zotis pappa Un Cas de la Fontaine des Schlitteurs är HD-röntgad med HD-A

 

    06-02-12  Vinst och 1:a pris!!!   

Han är duktig min Nicko!

183,5 poäng i Lydnadsklass 2 och bäst!

Och så stora Grattiskramar till våra träningskompisar...

Zelda & Anneli - 1:a pris och vinst i andra gruppen av Klass 2!!!

Tolle & Kristina - 1:a pris och en 2:a placering i Klass 1!!!

Nåt måste vi göra rätt ;)

       06-02-11     

Cita plockade hem Klubbmästartiteln i Lydnad ännu en gång!

Hon har nu varit Östhammars Brukshundsklubbs Klubbmästare 2002, 2003 och 2005!

                    

06-02-10

Vi fortsätter med HD-röntgen och kan glatt meddela att...

"Flisa"  Jomgarden's Born to be Free

 är HD-röntgad även hon med HD-A

Nu är det bara att ladda för full fart ;)

06-02-09

Första B-valpen röntgad!

"Wilda"

Jomgarden's Born to be Wilda

 är HD-röntgad med HD-A

 

 

06-01-10

Nickos valpar har fått namn...  

Coup de Vent Onix (efter Nickos pappa Onix)

Coup de Vent Oriol & Coup de Vent Ourse

Foton kommer snart ....   De har fått en egen sida >>> HÄR <<<

06-01-01

  Nicko är inte bara pappa...

Han har jobbat som modell också!!!

Åsa D-Ahlnäs på Hundsaker.se har gjort ett väldigt fint porträtt av Nicko som nu kommer att användas på diverse olika produkter med bilder på olika hundraser på. Nicko är nu representant för Berger des Pyrénées och de första artiklarna finns nu att köpa på Hundsaker.se

Så om inte det är nog så finns han nu även som representant för Berger des Pyrénées i USA hos företaget Doggyprint - dog breeds - CafePress.com där finns det mesta med ett glatt Nickoporträtt på, så som tröjor, väskor, muggar, almanackor mm.

Här är originalet... ta en titt på Hundsaker.se och CafePress.com så får ni se hur det blev;)

2003 ~*~ 2004 ~*~ 2005 ~*~ 2006 ~*~ 2007 ~*~ 2008 ~*~ 2009 ~*~ 2010 ~*~ 2011 ~*~ 2012 ~*~ 2013 ~*~ 2014 ~*~ 2015 ~*~ 2016-2017 ~*~

nike nfl jerseys china,nfl jerseys cheap,cheap Baseball Jerseys,Wholesale Authentic NHL Jerseys,Authentic MLB jerseys cheap,cheap nhl jerseys china,cheap authentic nba jerseys,cheap nfl jerseys,Wholesale NFL Jerseys,nfl nike jerseys,Cheap NFL Jerseys Outlet,discount jerseys for sale,discount cheap nfl jerseys,wholesale nhl jerseys,Wholesale Cheap NFL Jerseys,cheap nhl jerseys from china,wholesale nfl jerseys,cheap nfl jerseys,cheap authentic mlb jerseys,wholesale nfl jerseys,mlb jerseys wholesale,wholesale mlb jerseys,cheap nfl nike jerseys,wholsale nfl jerseys,MLB Jerseys Supply,nfl jerseys cheap,nhl jerseys cheap,nfl jerseys cheap,cheap nhl jerseys,cheap nfl jerseys,nfl jerseys cheap,nhl jerseys for sale,cheap nhl jerseys,cheap nfl authentic jerseys,Wholesale cheap NFL Jerseys